Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽNE SCENE

Incident na Rujevici: Policija suzavcem i pendrecima na Riječane

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
16.07.2017.
u 11:35

Brojni navijači, među kojima ima i djece, zadobilo je opekline na očima, a nekolicini osoba je i pozlilo.

Rijeka je sinoć u prvom kolu HNL-a na Rujevici svladala Slaven Belupo (2:0), no susret je, nažalost, obilježio i incident na tribinama.

Atmosfera je bila sjajna, a navijači su poslije sučevog zvižduka jurnuli na ogradu proslaviti pobjedu. No, onda su bez razloga redari zaštitarske službe napravili problem i potencijalno u opasnost doveli čak i djecu.

1/25

Sportarena piše da je na istočnoj tribini sve započelo tako što je jedan roditelj podigao svoje malodobno dijete na zaštitnu ogradu kako bi ono bolje vidjelo svoje miljenike i slavlje na travnjaku. Potom su reagirali zaštitari unatoč tome što nitko nije radio nered ili se neprimjereno ponašao. Zatim je počelo naguravanje, pa je morala intervenirati i policija.

Interventna policija na navijače s istočne tribine odmah je krenula suzavcem i pendrecima, a neki fotoreporteri, koji su takvo ponašanje policije snimali, ostajali su bez svojih kamera. Brojni navijači, među kojima ima i djece, zadobilo je opekline na očima, a nekolicini osoba je i pozlilo.

Osam je navijača poginulo, a minimalno 60 je ozlijeđeno u stampedu nakon utakmice senegalskog prvenstva u Dakaru. Navijači Ouakama i Stade de Mboura nakon kraja utakmice su se sukobili nakon čega je policija bacila suzavac. Nastao je stampedo, a pod naletima stotina navijača popustio je betonski zid na stadionu. Uslijedio je kaos u kojem je smrtno stradalo osam osoba.

Komentara 33

Avatar Feniks
Feniks
11:49 16.07.2017.

Treba i Riječane učiti redu!

IL
ilijan
11:45 16.07.2017.

I sad vam je policija kriva!

ER
ernest5
12:20 16.07.2017.

trebali jos vise peglat te divne ljude partizane dobro da je policija svatila koji su divlhi ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije