Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kauboji kreću po medalju koja im bježi od 2013. godine, a Germania ima najbolje tečajeve

Hrvatska rukometna reprezentacija
Srećko Niketić/PIXSELL
15.01.2021.
u 09:30

Hrvatska rukometna reprezentacija želi u drugi krug s maksimalnim bodovima

Hrvatska rukometna reprezentacija spremna je za 27. Svjetsko prvenstvo koje se održava u Egiptu od 13. – 31. siječnja 2021. godine, a Germania Sport kladionica pripremila je sjajne tečajeve i specijalnu dugoročnu ponudu.

Kaubojima će ova smotra biti 14. na kojoj nastupaju, a jedni naslov osvojili su sad već davne 2003. godine u Portugalu, dok su posljednju medalju, brončanu, uzeli 2013. godine u Španjolskoj. Uz to u vitrinama Saveza spremljena su tri srebra, 1995., 2005. i 2009. godine.

Na ovom SP-u Pakleni su među pet najvećih favorita, preciznije točno su peti favorit za osvajanje zlatne medalje, a tečaj na njihovu pobjedu je 7.00. Najveći favorit je Danska (4.00), a slijede Norveška (4.50), Španjolska (5.00) i Francuska (6.50).

Ždrijeb je hrvatskoj reprezentaciji ovoga puta bio itekako naklonjen pa nas je tako u prvom krugu postavio u skupinu C zajedno s Japanom, Angolom i Katarom. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje. I tu objektivno ne bi trebalo biti problema i dvojbi. Ono što Hrvatska želi je maksimalni učinak, odnosno prenijeti četiri boda u sljedeću fazu.

Hrvatska – Japan (petak 18:00)

Hrvatska prvenstvo otvara utakmicom protiv Japana, objektivno najlošijom reprezentacijom u skupini, koja je na rasporedu 15. siječnja u 18:00 sati. S momčadi iz Zemlje izlazećeg sunca smo se dva puta susreli na Svjetskim prvenstvima i oba puta uvjerljivo slavili. Japan je na zadnjoj svjetskoj smotri izgubio sve utakmice, no osim Makedonije i Hrvatske nitko ih nije razbio.

Prva je utakmica na turniru, a one znaju biti dosta neugodne, sjetimo se Portugala i utakmice s Argentinom, međutim, svima je jasno pa i Japancima da se u ovoj utakmici nešto pita samo Hrvatsku. Červaru će ovaj susret zasigurno poslužiti kao svojevrsno zagrijavanje za ostatak turnira, no stari lisac isto tako neće dopustiti opuštanje, jer ono u ovom sportu može stvoriti velike probleme ponajprije tu pričamo o ozljedama. Japanci su zasigurno nepredvidivi, no razlika u kvaliteti je prevelika te je samo pitanje s koliko golova u mreži će završiti rukometni liliputanci, a Germania je za to pripremila tečaj 1,90 za hendikep -8,5 golova , kao i ukupna zbroj golova na susretu s marginom 56,5.

Dva dana kasnije u istom terminu Hrvatska igra utakmicu drugog kola protiv Angole. Definitivno ozbiljniji protivnik od Japana, no ipak daleko od ozbiljne konkurencije. Reprezentacija koja je prošle godine u ovo vrijeme na prvenstvu Afrike završila na četvrtom mjestu. Objektivno tamo gdje kvalitetom pripadaju, iza Egipta, Tunisa i Alžira. No, definitivno su momčad koja može napraviti probleme svakome pa tako i našoj reprezentaciji. Međutim, kao i kod Japana ukoliko Hrvatska bude na željenoj razni gotovo sigurno će upisati nove bodove.

Posljednju utakmicu u skupini igramo protiv prvog pravog protivnika reprezentacije Katara. Reprezentacija koja je ozbiljni rukomet počela igrati tek početkom ovog stoljeća, a ljestvicu su  podigli 2011. godine kad im je dodijeljena organizacije Svjetskog prvenstva 2015. godine. Od tog trenutka ulažu ogroman novac u strance koje su naturalizirali u namjeri da dođu do dobrog rezultata, što su i uspjeli osvojivši srebro. Momčad je na ovom turniru sastavljena većinom od domaćih igrača, a kvalitetu joj povećavaju neizostavni Kubanac Rafael Capote, Mirza Kapić, Jovo Damjanović, Eldar Memišević i neuništivi Danijel Šarić, dok je na klupi legendarni Valero Rivera. Katar je pobijedio Hrvatsku u jedinom službenom susretu na Olimpijskim igrama u Riju. Iako taj susret tad ništa nije značio za Kauboje dovoljan je razlog za osvetu.

Izbornik Červar na početku natjecanja ne može računati na Marina Šegu i Igora Karačića, a na prvenstvu nema ni ozlijeđenog Luke Stepančića. No, pripremne utakmice su pokazale kako nema prevelikog razloga za brigu jer su se Mate Šunjić, Ivan Martinović i debitant u 34. godini u reprezentaciji Janko Kević pokazali kao vrlo kvalitetne opcije te se izostanak spomenutog trojca ne bi trebao previše osjetiti.

Pogledajte ponudu za utakmicu Hrvatska -Japan

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije