Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 5. do 12. srpnja

Kasparov i Anand stižu u Zagreb: Kasparov i Anand stižu u Zagreb

Nakon prikazivanja serije Damin gambit, interes za šah je u porastu
Emica Elvedji/PIXSELL
11.06.2021.
u 23:38

Na turniru će se igrati 9 kola ubrzanih (rapid) partija i 18 kola brzopoteznih (blitz) partija za ukupni nagradni fond od $150,000

Grand Chess Tour (GCT) potvrdio je popis sudionika za hrvatsku postaju Grand Chess Toura u Zagrebu od 5. do 12. srpnja 2021. Na popisu su četiri igrača koji sudjeluju na cijeloj turneji i sedam igrača s pozivnicom. S legendarnim svjetskim prvacima kao što su Gari Kasparov i Vishy Anand gledat ćemo vrhunski šah najviše svjetske kategorije. Za rapid&blitz turnir u Zagrebu, slično kao i za izdanje Grand Chess Toura u Parizu, GCT je pozvao Garija Kasparova da igra blitz dio turnira, dok će se hrvatski velemajstor Ivan Šarić boriti u rapid partijama. Njihov kombinirani učinak računat će se u konačnom plasmanu. Na turniru će se igrati 9 kola ubrzanih (rapid) partija i 18 kola brzopoteznih (blitz) partija za ukupni nagradni fond od $150,000.

"Grand Chess Tour Hrvatska bit će svakako jedinstveno natjecanje", prenosi izvršni direktor GCT-a, Mihael Hodarkovskij. 

- Publika može očekivati pet dana uzbudljivog šaha kroz igru slavnih svjetskih prvaka, poput Garija Kasparova i Vishyja Ananda, kao i novog vala vrhunskih igrača kao što su izazivač za svjetskog prvaka 2021. Ian Nepomniachtchi i pobjednik prestižnog super-turnira u Wijk aan Zee, 22-godišnji nizozemski velemajstor Jorden Van Foreest.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije