Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLIJEDI PRAVNA BITKA

Kapetan šampionskog Hajduka najavio radikalan potez spram HNS-a: 'Prave se mutavi, ali ljudima će morati vratiti novac'

Split: Prijateljska utakmica, NK Hajduk - HSV Hamburg
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
20.02.2024.
u 08:51

'Vidjet ćemo na sudu tko je u pravu. Novce koje sam planirao uložiti u školovanje dat ću odvjetnicima i istjerat ću to na kraj jer sam tvrdoglav'

Nekadašnji kapetan Hajduka Hrvoje Vejić prošlog je tjedna žestoko prokomentirao istup Roberta Jarnija u našem listu. Podsjetimo, bivši vatreni dao je veliki intervju za Večernji list u kojem je među ostalim rekao da će u dvobojima Dinama i Betisa u Konferencijskoj ligi navijati za Španjolce. Jarni je, uostalom, tri godine i igrao za klub iz Seville, za kojeg ga, kako je izjavio, vežu lijepa sjećanja. 

Nakon toga, na press-konferenciji Dinama uoči dvoboja u Sevilli to je prokomentirao Bruno Petković. On je Jarnija nazvao klaunom jer ne navija za hrvatski klub u Europi. A onda je Vejić u svojoj kolumni za Dalmatinski portal prokomentirao sve to, uz smjenu Jarnija s mjesta izbornika hrvatske U-17 reprezentacije i pokretanje disciplinskog postupka prema Petkoviću.

Vejić je u novom komentaru za Dalmatinski portal napisao da je i on sam nedavno s Hrvatskim nogometnim savezom "imao neugodna iskustva".

- Nedavno sam se prijavio na javni natječaj koji je nogometnna akademija HNS-a raspisala za prijavu za UEFA Pro natječaj. Na to sam se prijavio, a negdje pred Božić sam dobio mail da nisam primljen i da nastavim raditi na dobrobit hrvatskog nogometa. Dobro, nisam bio primljen, pa sam napisao žalbu preko jednog odvjetničkog društva u Zagrebu. Odgovorili su mi da ispunjavam sve uvjete natječaja, ali da nisam primljen jer nemam dovoljno bodova. Ja sam od njih potom tražio da mi pošalju listu kandidata koji su primljeni, no meni oni to nisu poslali - kazao je Vejić.

- Ja sam se među kolegama raspitao tko je primljen. Taj mail u kojem su me odbili dobio sam 21. prosinca navečer u osam sati, a rok za žalbu bio je jedan tjedan. Ne sedam radnih dana, već sedam dana, a u tom su tjednu Badnjak, Božić i sv. Stjepan. Na kraju sam tu žalbu uspio nekako poslati. Na kraju kad sam saznao tko je sve primljen, otprilike, još čekam potpunu listu, malo sam istražio i shvatio kako jedno sedam do deset kandidata od trideset ne ispunjava uvjete natječaja. Znači, imamo kandidate koji ne ispunjavaju uvjete natječaja, a meni ste napisali da ih ispunjavam. Netko može imati dvjesto bodova, ali ako ne ispunjava uvjete ne može biti primljen - dodao je.

28.05.2005., Split - Proslava naslova nogometnog prvaka HNK Hajduka nakon uvjerljive pobjede 6.0 protiv Varteksa u posljednjem kolu Lige za prvaka. "nTvtko Kale, Hrvoje Vejic, Tomisalv Busic."nPhoto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: cagaljiv

- Ja ću vjerojatno sudskim putem poništavati taj natječaj. Nakon šest mjeseci ili godinu dana oni će morati vratiti te novce ljudima koji će već odraditi svoju edukaciju, to je njihov problem. Razgovarao sam sa svima iz HNS-a, i s Kustićem, i s Bobanom, i sa Svetinom te im ukazao na nepravilnosti. Svi su se pravili mutavi pa se kasnije ne javljaju na telefon. Može, nema problema. Vidjet ćemo na sudu tko je u pravu. Novce koje sam planirao uložiti u školovanje dat ću odvjetnicima i istjerat ću to na kraj jer sam tvrdoglav. Kada vidim da nešto nije kako treba, onda idem do kraja - izjavio je bivši kapetan Hajduka.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
09:20 20.02.2024.

Nisam ni ja prošao na tom natječaju pa šta sad, opet ima sutra. Za neke stvari trebaš imati strategiju i viziju, a nažalost neki zatucani vide samo hajduk

DE
Dex
10:35 20.02.2024.

to je onaj lumen koji je bez utakmica zvan od Bilića u reprezentaciju?

MA
maltene
13:19 20.02.2024.

A tko je ovaj, iz Reala ili Juventusa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije