Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Kanađani došli do okršaja s Rusima

Kanada
Reuters
24.02.2010.
u 09:44

“Hoćemo Rusiju, hoćemo Rusiju”, izvikivali su navijači u punom Canada Hockey Placeu, a domaći su im miljenici ispunili želju. Kanadski hokejaši ušli su u četvrtfinale pobjedom protiv Njemačke s 8-2.

Već u srijedu ih (u četvrtak u 1.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) u četvrtfinalnoj utakmici na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru očekuje okršaj protiv najvećih suparnika Rusa, koji su izborili izravan plasman među najboljih osam. Za jednu od hokejaških supersila i najvećih kandidata za zlato to će značiti kraj olimpijskih snova.

Nijemci su se u utorak odupirali u prvoj trećini koju su Kanađani dobili s tek 1-0 pogotkom Joea Thorntona. No, u drugom se dijelu igre domaćim hjokejašima napokon otvorilo, najprije je pogodio Shea Weber, da bi sve nade Njemačke pokopao s dva gola Jarome Iginla. Do kraja su se u strijelce za Kanadu upisali i Sidney Crosby, Mike Richards, Scott Niedermayer i Rick Nash. Za Nijemce su precizni bili Marcel Goc i Manuel Klinge.

- Utakmica protiv Rusa će biti pravi izazov, svi znamo koliko je intenzivan taj rivalitet. Bit će to za nas veliki test i svi mu se radujemo. Znali smo da ćemo u jednom trenutku morati igrati protiv njih, a činjenica da će se to dogoditi već u četvrtfinalu ne mijenja ništa. Morat ćemo pobijediti velike momčadi da dođemo tamo gdje želimo - poručio je nakon utakmice Crosby.

Poznati su svi četvrtfinalisti olimpijskog hokejaškog turnira u Vancouveru. Posljednja je plasman među osam najboljih izborila Slovačka pobjedom nad Norveškom 4-3...

Iako se nakon prve trećine, koju su dobili 3-1, činilo da će se Slovaci "prošetati" do pobjede, Norvežani su drugu dionicu dobili 2-0 i potpuno vratili utakmicu u neizvjesne vode.

Tako je odlučivao posljednji period igre u kojem je Miroslav Šatan, zvijezda NHL momčadi Bost Bruinsa, postigao pobjednički gol (11minuta prije kraja) i donio svojoj momčadi prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv dosad neporažene Švedske.

Utakmica je započela grubo, nakon što je Norvežanin Ole Kristian Tollefsen udario laktom u glavu Slovaka Luboša Bartečka, izbivši mu pritom kacigu s glave, pa je ovaj prilikom pada udario glavom u led.

Bartečko je nakon toga iznesen s leda na nosilima, Tollefsen je naravno isključen, a Slovačka je iskoristila situaciju i povela preko Michala Handzuša. Golove za Slovake postigli su još Marian Gaborik i Richard Žednik, dok su za Norvežene mrežu tresli Aasen Zuccarello, Tore Vikingstadt i Anders Bastiansen.


Češke je hokejaše opušteni pristup umalo stajao plasmana u četvrtfinale. Protiv Latvije su dobro krenuli, a onda su očito mislili da je sve gotovo, pa su na kraju morali igrati produžetak za konačnu pobjedu 3-2.

Česi su već nakon 11 minuta vodili pogocima Tomaša Rolineka i Tomaša Fleischmanna, a onda su stali. Latvija je to iskoristila i u posljednjoj trećini senzacionalno došla do izjednačenja preko Martinsa Cipulisa i Mikelisa Redlihsa. Favorizirane Čehe ipak je u šestoj minuti produžetka spasio David Krejči na asistenciju Fleischmanna.

Za plasman u polufinale češki će se hokejaši u srijedu suprotstaviti Fincima.

ZOI, hokej, razigravanje za četvrtfinale:

Kanada – Njemačka 8-2 (1-0, 3-1, 4-1)

Češka – Latvija 3-2 - produžetak (2-0, 0-0, 0-2, 1-0)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije