Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET LIGE NACIJA

Kalkulacije: Vatreni mogu biti prvi, no prijeti nam i najgori scenarij

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
16.10.2018.
u 08:21

Španjolska je trenutačno vodeća sa šest bodova, Engleska je na četiri, a Hrvatska ima jedan osvojeni bod.

Španjolska je sinoć imala priliku osigurati prvo mjesto u skupini 4 Lige nacija, no kod kuće su s 2:3 izgubili od Engleske.

Taj rezultat iz Seville sa zanimanjem se osluškivao i u Hrvatskoj, jer sad je jasno da uoči posljednje dvije utakmice skupine u studenome vatreni drže sve u svojim rukama.

Naime, Španjolska je trenutačno vodeća sa šest bodova, Engleska je na četiri, a Hrvatska ima jedan osvojeni bod. No, 15. studenoga vatreni će ugostiti Španjolce, a 18. studenoga gostovati u Londonu.

Luka Modrić
1/18

To znači da u te dvije utakmice možemo i do prvog mjesta i plasmana na završni turnir Lige nacija u lipnju sljedeće godine.

No, Hrvatskoj prijeti i najgori scenarij, a to je ispadanje u Ligu B Lige nacija, kao i gubljenje statusa nositelja na ždrijebu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020.

Kako to izbjeći i osvojiti najmanje drugo mjesto? Drugo mjesto sigurno nam donosi bilo kakva pobjeda u zadnjem kolu protiv Engleza, ali i četiri boda do koja bismo stigli pobjedom protiv Španjolske te bodom u Londonu pod uvjetom da Englezima zabijemo barem jedan gol u tom remiju.

Naime, u slučaju istog broja bodova, gleda se međusobni susret.

Može se dogoditi da nam ni četiri boda ne budu dovoljna, i to pod uvjetom da dobijemo Španjolsku i odigramo 0:0 u Londonu jer imamo uvjerljivo najlošiju gol-razliku u skupini.

Kako god bilo, bodovi su nam nasušno potrebni u studenome jer samo će prvih deset od njih 12 iz Lige A po broju bodova biti nositelji na ždrijebu za Euro 2020. Hrvatska je trenutačno 11., od nas je lošiji samo Island.

Vrijeme je za buđenje...

>> Pogledajte i potez kojim Modrić izluđuje protivničke igrače

Komentara 18

BU
Bubalamala
15:34 16.10.2018.

Sve je u našim rukama, sami odlučujemo ako stanemo na loptu kao u Rusiji imamo šanse zašto ne ! Dvije utakmice dvije pobjede i sa sedam bodova sigurno prvo mjesto !

Avatar Django
Django
10:20 16.10.2018.

A Dalić cijelo vrijeme trubi da rezultat nije važan, zato su igrači prvu utakmicu samo “odradili” kao nevažnu, epilog je bio tih 6:0 i sad imamo posljedicu tog stava. Protiv Engleske je nekima pomalo došlo do primozga pa su igrali malo angažiranije, ali izgleda da Dalić još nije shvatio. A što se scenarija tiče, tko vjeruje da Španjolska nije namjerno i dogovorno izgubila protiv Engleske kako bi nas izbacili, taj je naivac na kvadrat. Pa ne rade nam Španjolci to prvi puta. Tako da, piši kući propalo je. Sada rezultat doista više nije važan.

VK
vječni krojf
10:51 16.10.2018.

Na prvo mjesto?Igrom kao sinoć protiv Jordana nikada.Sramota kako su nas ti jadnici ukrotili. Dalić je izgubio kompas i luta okolo.Sinoć smo bili sretni minimalnom pobjedom tjeseci se da smo primili gol iz slobodnog udarca, a zaboravili da smo golove postigli i mi iz prekida i to obranbeni igrači zabili. Svi Dalićevi napadači za ništa, Santini, Livaja, Pašalić za zaborav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije