Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMATRAO DA NE ZASLUŽUJE

Kalinić je odbio medalju sa SP-a u Rusiji, ali treba podsjetiti na jednu stvar

Split: Hajduk predstavio Nikolu Kalinića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
08.02.2022.
u 21:59

Čak je i odbio primiti srebrnu medalju, smatrajući da je ne zaslužuje. Premda treba podsjetiti da je Nikola Kalinić pogotkom protiv Ukrajine u Zagrebu za pobjedu 1:0 i te kako bio zaslužan za plasman vatrenih na SP. Bio je i strijelac u dodatnim kvalifikacijama protiv Grčke

Hajduk je, dakle, dobio još jedno pojačanje, Nikolu Kalinića, u kojemu njegovi navijači naziru božanske obrise, onoga koji će bijele povesti prema naslovu prvaka, kao što su to nekada činili povratnici Štimac, Asanović, Miše, Andrić, I. Leko...

Zajedljivi bi rekli da je Nikola pod stare dane došao po prvu titulu (jer nikada nigdje nije bio prvak), dok će se objektivni i dobronamjerni pozvati na Kalinićeva 53 pogotka u ligama Petice za Fiorentinu, Milan, Romu, Veronu i Atletico. Nije naodmet podsjetiti da je Nikola Kalinić i najbolji hrvatski strijelac u grupnoj fazi Europske lige s 15 pogodaka, kao i da je za reprezentaciju zabio 15 golova. Nikola je ove sezone u 14 nastupa u talijanskom prvenstvu za Veronu postigao četiri pogotka.

Prvi put se za toga darovitog centarfora, tada Šibenika pa Hajduka, pročulo još 2007. kada je u Večernjakovoj anketi izabran za nadu godine hrvatskog nogometa. Nogometaš godine bio je tada Eduardo da Silva, trofeji su im bili dodijeljeni u Dječjoj bolnici u Klaićevoj u Zagrebu, a tada 19-godišnji Nikola sramežljivo je pred mikrofonima poželio: “I ja bih volio jednoga dana osvojiti ovaj trofej”.

Sjena iz Rusije

Nije ga osvojio, ali ga se svejedno pamti kao jednoga od najubojitijih centarfora Hajduka novijega doba, uz Tomu Ercega, Ardiana Koznikua, Ivicu Mornara i Marka Livaju.

Jedina sjena na Kalinićevoj karijeri incident je sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, kada je na utakmici s Nigerijom odbio ući s klupe u igru, nezadovoljan svojim statusom kod izbornika Dalića. Tada si je zauvijek zatvorio vrata nacionalne momčadi, čak je i odbio primiti srebrnu medalju, smatrajući da je ne zaslužuje. Premda treba podsjetiti da je Nikola Kalinić pogotkom protiv Ukrajine u Zagrebu za pobjedu 1:0 i te kako bio zaslužan za plasman vatrenih na SP. Bio je i strijelac u dodatnim kvalifikacijama protiv Grčke u Zagrebu (4:1).

Koliko će Kalinić koštati bijele? Do tog podatka teško će se itko dokopati, pa smo se okrenuli njegovom dojučerašnjem klubu Veroni. Prema dostupnim podacima, Nikola je, uz Argentinca Giovannija Simeonea, bio najbolje plaćeni igrač u Tudorovoj momčadi s 53.462 eura tjedno ili 2,78 milijuna eura godišnje. Prije se pisalo da je u Milanu igrao za tri milijuna eura godišnje...

Nikola Kalinić spada među najzvučnije povratnike na Poljud. Za Hajduk je u 79 nastupa postigao 44 pogotka, a najbolju utakmicu odigrao je u finalu Kupa 2009. godine protiv Dinama kada je u pobjedi 3:0 postigao dva pogtotka. Bijeli su tada bili poraženi na jedanaesterce.

Veliki, dojmljivi bljesak ostvario je i u finalu Kupa Uefe 2015. godine kada je bio strijelac za Dnipro u porazu od Seville 2:3.

Navijači Hajduka sada se samo pitaju - tko je sljedeći? Vrsaljko? Perišić?

 

Ključne riječi

Komentara 7

HR
hr76
06:54 09.02.2022.

Ne može se opravdati niti u tisuću godina što je na onaj način napustio reprezentaciju.

KA
karlodrago
17:16 11.02.2022.

Dezerterima se ne dodjeljuju medalje.

GU
guslarjovo
17:54 10.02.2022.

Kako odbio? Zar nije potjeran iz reprezentacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije