Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki gaf

Kakva pogreška njemačke televizije: Gdje je to radio ratni zločinac?

Radovan Karađić
Foto: Screenshot/ZDF
28.11.2019.
u 18:31

ZDFinfo je uz Karadžićevu fotografiju priložio tekst u kojem se navodi da je Karadžić prošao put od nogometnog radnika do ratnog zločinca

Dokumentarni kanal njemačke državne televizije ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) jučer je na službenoj Facebook stranici objavio fotografiju ratnog zločinca Radovana Karadžića, a u pozadini je “umetnut” grb Barcelone. Ne radi se o tehničkoj pogrešci, piše Klix.ba.

Naime, ZDFinfo je uz Karadžićevu fotografiju priložio tekst u kojem se navodi da je Karadžić prošao put od nogometnog radnika do ratnog zločinca.

- Od nogometnog radnika do genocida - piše u naslovu, a dalje se navodi:

- Srpski ratni zapovjednik Radovan Karadžić radio je na početku 80-ih godina kao psiholog u Barceloni. Kasnije je osuđen, između ostalog, i za masakr u Srebrenici tijekom rata u BiH - piše u opisu fotografije.

Karadžić, koji je pravomoćno osuđen na doživotni zatvor za genocid i druge zločine počinjene u BiH nikada nije radio u Barceloni.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća radio je u Sarajevu kao sportski psiholog osam godina te veoma kratko u Crvenoj zvezdi.

ZDF, ali i ranije Deutshe Welle, zasigurno je zbunio članak na njemačkoj Wikipediji u kojem se navodi da je Karadžić radio u Barceloni. Wikipedia se pozvala na netočan navod koji je objavio Süddeutsche Zeitung 2008. godine kada je Karadžić uhićen u Beogradu.

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?

Ključne riječi

Komentara 24

SI
simonske
20:12 28.11.2019.

Gledao sam na Njemačkoj televiziji velike laži o Domovinskom ratu i žao mi je da Hrvatska nema ljude koji prate takva događanja dok srbi to jako dobro znaju iskoristiti njihove ljude koje vrlo hitro ubace u takvu igru.Ovako ispada da smo mi sa Franjom Tuđmanom napravili genocid ne srbi.To gleda velik broj ljudi koji nas na taj način stavljaju na stranu lošeg naroda.

DU
Deleted user
20:16 28.11.2019.

To ti je tako kad u "svojim" medijima imaju zaposleno tko zna koliko S vemiraca.

PR
prajdali100
19:49 28.11.2019.

Koji su to samo diletanti !!!!! Ali već sutra su u stanju svima docirati i soliti pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije