Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZBUDLJIV NFL DERBI

Kakva drama na MetLifeu: Jetsi okrenuli Billse, Rodgers se ozlijedio već u prvom napadu

Aaron Rodgers
Foto: Reuters/Pixsell
1/25
12.09.2023.
u 08:51

Jetsova se zdravstvena služba i stručni stožer pribojavaju da je Rodgers moguće potrgao Ahilovu tetivu, a to bi moglo značiti da je ova sezona za Rodgersa već završila!

Američki nogomet zna ponekad biti prepun obrata i iznenađenja. Upravo to dogodilo se i u derbiju posljednjeg susreta 1. kola nove NFL sezone u kojem su New York Jetsi kao domaćini pobijedili favorizirane Buffalo Billse sa 22:16 u produžetku. Billsi su i pogotovo bili favorizirani nakon što se već u prvom napadu Jetsa ozlijedio slavni QB Aaron Rodgers.

Rodgers je jedna od najvećih zvijezda NFL-a, bivši Super Bowl osvajač i prije nekoliko sezona dvaput uzastopce je osvajao nagradu za MVP-ja sezone. Njegov senzacionalni transfer iz Green Bay Packersa u New York Jetse bila je jedna od najvećih priča između dvije sezone, a Jetsi su automatski počeli biti uvrštavani u kandidati za ulazak u Super Bowl.

Ipak, i prije utakmice Buffalo Billsi su slovili kao mali favorit jer imaju jedan od najboljih napada NFL lige na čelu s fenomenalnim quarterbackom Joshom Allenom.  A onda već u prvom napadu "zelenih" dogodila se noćna mora za Jetse - Rodgers se ozlijedio već u prvom napadu, u manje od 5 minuta igre u 1. četvrtini! Branič Billsa Leonard Floyd srušio je Rodgersa (sack) za gubitak Jetsove pozicije na terenu od 10 yarda.

Foto: Reuters/Pixsell

No, Jetsi su u tom rušenju izgubili puno više. Naime, Jetsova se zdravstvena služba i stručni stožer pribojavaju da je Rodgers moguće potrgao Ahilovu tetivu, a to bi moglo značiti da je ova sezona za Rodgersa već završila! Za službenu procjenu i objavu ipak će se morati pričekati barem jedan dan kako bi se obavila i magnetska rezonancija na Rodgersovom gležnju.

U svakom slučaju od tog trenutka gostujući Billsi su djelovali kao još veći favorit na MetLife stadionu, a domaća publika je zašutjela. U sljedećem napadu Billsi postižu prva tri poena na utakmici nakon što su pogodili "field goal". 

Nešto stiže i nova nevolja za Jetse jer je zamjenskom QB-ju Zachu Wilsonu presječena lopta. Ipak, iako su Billsi bili poveli 10:3 pa i 13:3, nisu uspijevali se posve odlijepiti. Obrana Jetsa djelovala je vrlo čvrsto te držala svoju momčad i dalje u igri. A ni zvijezda Billsa QB Josh Allen nije baš imao svoju večer. Skrivio je čak 3 "interceptiona", odnosno bacio je čak tri puta loptu u ruke suparničkih igrača.

Foto: Danijel Lijović

U obrani Jetsa posebno je briljirao Jordan Whitehead koji je prije nekoliko sezona kao zamjena odigravao neke briljantne utakmice za kasnije Super Bowl osvajače Tampa Bay Buccaneerse s Tomom Bradyjem na čelu. Naime, Whitehad je ostvario čak tri "interceptiona" što je neviđena rijetkost i tako dao jaki vjetar u leđa Jetsovim protunapadima. 

Prvo poluvrijeme dobili su Billsi sa 13:3, a drugo je u potpunosti pripalo Jetsima koji su zadnje dvije četvrtine dobili sa 13:3 pa se odluka o pobjedniku rasplela u produžetku. U završnici utakmice odvijala se prava drama na terenu. Zahvaljujući odličnoj obrani Jetsa i mukama Billsovog napada, Jetsi su u završnici utakmice u regularnom dijelu uspjeli prijeći u vodstvo 16:13. U tim trenucima došlo je čak i naguravanja na terenu, a činilo se i tučnjave.

Ipak, suci su uspijeli razdvojiti igrače i utakmica se nastavila. Josh Allen je poveo zadnji napad Billsa u regularnom dijelu utakmice, imali su dvije minute za napad, što je trebalo biti dovoljno potentnom napadu Billsa. Ipak, morali su se zadovoljiti samo s tri poena i pogođenim field golom. I to uz puno sreće - jer je u tom trenutku kicker loptom pogodio lijevu vratnicu, no srećom za Billse, lopta se odbila unutar gola pa je rezultat bio 16:16. 

Foto: Danijel Lijović

U produžetku je prvi napad pripao Billsima. Bila im je to nova velika šansa, ali još jednom suvereno je na terenu stajala obrana Jetsa i brzo je izborila predaju loptu. I onda se dogodio presudni dio utakmice - Billsi su izvodili punt, a u vraćanju te lopte Jetsi su protutnjali terenom i postigli pobjedničko polaganje (touchdown). Touchdown je postigao rookie Xavier Gipson koji je s loptom otrčao čak 65 yardi sve do end zone Billsa!

Na stadionu je tada nastala opća ludnica, domaći navijači skakali su i vikali od oduševljenja, MetLife se tresao od sreće i neviđenog poklona Billsa na početku sezone. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije