Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPOVI UTAKMICE

Kako su snimke iz VAR sobe ilegalno završile u javnosti? Evo što kažu u produkcijskoj kući

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
27.02.2024.
u 13:50

Nekoliko dana nakon utakmice, po svemu sudeći netko iz produkcijske kuće Croatel, zadužene za produkciju utakmica HNL-a, ilegalno proslijedio snimku komunikacije VAR sudaca kod tog pogotka Marka Livaje u javnost.

Nogometaši Varaždina i Hajduka u susretu 24. kola HNL-a igrali su 1-1 (1-0). Domaće je u vodstvo doveo Leon Belcar (40), a izjednačio je Niko Kristijan Sigur (66). Glavni sudac utakmice bio je Fran Jović, a njegov pomoćnik iz VAR sobe bio je glavni VAR sudac susreta Ante Čuljak.

Puno se komentirao poništeni pogodak Marka Livaje za vodstvo Hajduka 2:1 u 78. minuti utakmice, koji je poništen zbog zaleđa. Prilikom jednog centaršuta s lijeve strane noga stopera Hajduka Filipa Uremovića bila je u zaleđu. Podsjetimo, nakon tog centaršuta Uremović je glavom prebacio za Zvonimira Šarliju, on opet prebacio glavom za Livaju koji je poentirao iz blizine.

Nekoliko dana nakon utakmice, po svemu sudeći netko iz produkcijske kuće Croatel, zadužene za produkciju utakmica HNL-a, ilegalno je proslijedio snimku komunikacije VAR sudaca kod tog pogotka Marka Livaje u javnost. Prvi su u posjed snimke došli na Dalmatinskom portalu te u svojem tekstu insinuirali kako suci nisu vidjeli ništa te da su instinktivno poništili pogodak bez ikakve potvrde.  

>> Pogledajte galeriju

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a
1/26

A sada su se oglasili iz Croatela.

"Smatramo da je nedopustivo da se snimke iz VAR sobe prosljeđuju bilo kome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru. Croatel snimke nije dostavio nikome pa tako ni navedenom portalu. Smatramo da nadležni trebaju utvrditi tko je i iz kojeg razloga navedenu snimku pustio.

Croatel profesionalno obavlja svoj posao za HNS i VAR od 2019. godine i potpuno neutralno pristupa svakoj utakmici. Ni u kojem slučaju nam nije u interesu utjecati na regularnost natjecanja", poručili su iz Croatela za 24sata.

 
 
Ključne riječi

Komentara 13

AN
AnimaTor
14:24 27.02.2024.

Ma da lopta nije bila potpuno okrugla , imala je male čoškove pa se nije moglo igrati "baluna".

KU
Kujttim
14:24 27.02.2024.

Vidjet će se tko je to dostavio, no smiješno je pozivati se na nedovoljno napumpane lopte i snimke iz VAR sobe.

Avatar jocker-3
jocker-3
14:08 27.02.2024.

Pitanje je tko sve ima pristup snimkama iz VAR sobe,mislim da je Croatel odgovoran za svoj snimljeni materijal,samo oni mogu snimke dati dalje,ili?Možda je netko od sudaca iz VAR sobe snimio za sebe pa dao dalje...u ovoj korumpiranoj državi je sve moguće....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije