Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Dubati

Južnij i Đoković za naslov

Mikhail Južnij
AFP
26.02.2010.
u 15:14

U finalu ATP turnira u Dubaiju igrat će ruski tenisač Mihail Južnij i Srbin Novak Đoković, koji je prošle godine bio najbolji u Dubaiju, a ove je godine postavljen za drugog nositelja.

Nakon velike borbe, kako na terenu, tako i na tribinama gdje su navijači oba tenisača napravili užarenu atmosferu, Đoković je pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa 6-7(2), 6-3, 6-4, makar je tijekom drugog seta nekoliko puta bio na rubu poraza.

Do polovice drugog seta je Baghdatis imao čak šesnaest break prilika, ali je iskoristio "samo" tri takve šanse. Nakon što je tenisač sa Cipra dobio prvi set, relativno lagano u tie-breaku (7-2), u drugom je na svaki Đokovićev servis pritiskao. Imao je i početni break prednosti, ali je izgubljeno Đoković odmah vratio, a potom od 3-3 pobjegao na 6-3.

To posrtanje prilično je uzdrmalo Baghdatisa i u trećem setu nije imao niti jednu break priliku. Kod 5-4 u trećem setu, kada je Đoković servirao za meč, Baghdatis je došao do 30-30, ali je tada drugi tenisač svijeta sa dva odlična servisa odagnao opasnost i plasirao se u finale.

Tamo će naslov braniti protiv ruskog tenisača Mihaila Južnija s kojim u karijeri ima omjer 3-3. Prije dva tjedna su igrali polufinale u Rotterdamu, a Južnij je u sjajnom meču dobio nakon dva tie-breaka.

Rus Mihail Južnij, sedmi nositelj turnira ATP 500 u Dubaiju, pobijedio je nepostavljenog Austrijanca Jürgena Melzera 7-5, 7-6(4) u prvom polufinalu nakon dva sata i 13 minuta igre.

Melzer je najveću priliku u meču imao u 10. gemu prvog seta, kada je pri vodstvu 5-4 izborio set loptu na Južnijev servis. No, u poenu od 18 udaraca njegov je forhend završio u mreži. U sljedećem gemu je Južnij iskoristio treću break-loptu te odservirao za set.

U drugom setu je Južnij propustio dvije prilike za break, Melzer jednu, a u tie-breaku je Rus bio bolji te je osigurao plasman u svoj 14. finale karijere, a drugi u Dubaiju. Već je 2007. godine igrao u finalu ovog turnira kada ga je svladao Švicarac Roger Federer.

- Na tribinama je bilo puno ruskih navijača pa mi je bio užitak igrati na ovom meču koji je bio vrlo otvoren. Jürgen je igrao jako dobro. Kao što sam ja pobijedio, tako je mogao i on – izjavio je 28-godišnji Moskovljanin.

Južnij će u subotu pokušati osvojiti svoj šesti naslov u karijeri te postati prvi Rus koji je osvojio Dubai u 18-godišnjoj povijesti turnira. ATP Dubai, polufinale:

ATP Dubai, polufinale:

Đoković (2) - Baghdatis 6-7(2), 6-3, 6-4

Južnij (7) - Melzer 7-5, 7-6(4)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije