Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davis Cup:

Južna Koreja prvi put na finalnom turniru

05.03.2022.
u 23:45

Kazahstan je na krilima Aleksandera Bublika slavio sa 3-1 u Norveškoj, a Roberto Bautista Agut i Carlos Alcaraz pobrinuli su se za uvjerljivu pobjedu Španjolske (3-1) nad Rumunjskom u Marbelli

Tenisači Južne Koreje plasirali su se po prvi put na završni turnir Davis Cupa, među 16 reprezentacija koje će se u rujnu i studenom boriti za veliki srebrni pehar, a to su učinili pobjedom 3-1 u dvoboju s oslabljenom reprezentacijom Austrije u Seulu. Nakon prvog dana rezultat je bio 1-1, da bi prvo korejski par Nam - Song sa 6-4, 6-3 nadigrao Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera, a u prvom subotnjem pojedinačnom meču Soonwoo Kwon sa 7-5, 7-5 bio bolji od Dennisa Novaka.

Dramatično je bilo u dvoboju Australije i Mađarske u Sydneyju. Naime, Marozsan i Valkusz su iznenađujuće pobijedili Peersa i Savillea sa 6-4, 6-4 u igri parova te doveli Mađare na prag pobjede. No, domaća reprezentacija je preokretom došla do finalnog turnira. Alex de Minaur je sa 7-6 (4), 6-4 bio bolji od Martona Fucsovicsa, a Thanasi Kokkinakis je sa 6-4, 6-4 svladao Zsombora Pirosa.

Junak švedske reprezentacije je Elias Ymer koji je u Helsingborgu sudjelovao u osvajanju sva tri boda za plasman u finale protiv Japana. Prvo je u petak svladao Tara Daniela (7-5, 6-4), onda je u paru s Goranssonom dramatičnim preokretom svladao McLachlana i Uchiyamu sa 2-6, 7-6 (7), 7-5, da bi u odlučujućem meču kod 2-2 nadigrao Yosukea Watanukija sa 6-3, 6-3.

Peti meč je odlučivao i u Bratislavi, gdje je Slovačka ugostila Italiju. Plasman na finalni turnir Talijanima je donio Lorenzo Musetti koji je prije dva dana proslavio 20. rođendan i premijeru u pojedinačnom meču u Davis Cupu imao upravo i odlučujuem dvoboju. Norbert Gombos je prvi set osvojio u 'tie-breaku' (7-3), ali je sljedeća dva dobio Musetti sa 6-2, 6-4 i odveo Italiju na završni turnir.

S dvije pobjede Davida Goffina i trijumfom Zizoua Bergsa kod rezultata 2-2, Belgija je odnijela pobjedu u Finskoj. Za 22-godišnjeg Bergsa pobjeda nad Ottom Virtanenom 6-4, 6-0 bila je njegova prva u Davis Cupu.

Zaslugom Alexandera Zvereva Njemačka je na gostovanju u Rio de Janeiru izbjegla peti meč. Olimpijski pobjednik  je kod vodstva Nijemaca 2-1 svladao Thiaga Monteira sa 6-1, 7-5 za 3-1.    

Nizozemska je sa 4-0 nadigrala oslabljenu Kanadu, za koju je nisu igrali Denis Shapovalov i Felix Auger-Aliassime, a istim je rezultatom Francuska u Pauu svladala reprezentaciju Ekvadora. Jednako uvjerljiva bila je i Argentina u Buenos Airesu protiv Češke.

Kazahstan je na krilima Aleksandera Bublika slavio sa 3-1 u Norveškoj, a Roberto Bautista Agut i Carlos Alcaraz pobrinuli su se za uvjerljivu pobjedu Španjolske (3-1) nad Rumunjskom u Marbelli.

Američka reprezentacija je posljednja koja je izborila plasman među 16 finalista glatkom pobjedom 3-0 nad Kolumbijom.

Izravno su se za finalni turnir kvalificirali prošlogodišnji pobjednik Rusija te Hrvatska koja je poražena u finalu. No, prema sadašnjoj situaciji ruskoj reprezentaciji je zabranjen nastup, jer su teniski savezi Rusije i Bjelorusije pod suspenzijom, zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Osim toga, pozivnice za finalni turnir dobili su Srbija i Velika Britanija. No, ako Rusiji ne bude dopušten nastup, moguće je da će još jedna reprezentacija dobiti pozivnicu, a pritom bi to mogla biti najbolje rangirana među onima koje su poražene u kvalifikacijama.

Grupna faza finalnog turnira bit će održana od 14. do 18. rujna, gdje će svaku od četiri skupine ugostiti jedan grad. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u nokaut fazu, koja je na rasporedu od 23. do 27. studenog. Domaćini grupne i nokaut faze još nisu određeni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije