Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Lige prvaka

Juventus protiv Reala liječi kompleks, izgubio je posljednja četiri finala

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
03.06.2017.
u 08:16

Obrane li naslov, igrači Reala lijepo će zaraditi, svaki oko milijun i pol eura premije, dok bi Mandžo i Pjaca dobili po 630.000

Teško je zadovoljiti sve afinitete, sve navijačke želje, simpatije, ali dojam je da je sudar Juventusa i Real Madrida finale kakav se samo poželjeti može. Te dvije momčadi tijekom sezone pokazale su najviše, njihovi treneri njeguju prilično različit nogomet pa nam slijedi sudar različitih nogometnih filozofija.

Allegri s više varijanti

Zinedine Zidane, i sam nekoć vrhunski igrač, tehničar, veznjak najplemenitijeg kova, nije sputao svoju momčad u lance taktike. Shvatio je kakve igrače ima i jednostavno ih pustio da igraju. Naravno da tu još kako postoji obvezna igra, ali Zidaneova je ideja – napad. I opasan je kod kontinuiranog napada, ali možda i opasniji iz kontranapada. Iako Cristiano Ronaldo više nije brz kao nekoć, Real je u toj tranziciji i dalje strašno opasan.

Massimiliano Allegri je Talijan. I onda je jasno da mu je prva misao obrana, taktička disciplina je iznad svega i to radi savršeno, od klasičnog napadača Marija Mandžukića napravio je krilo koje je svojim defenzivnim radom osvojilo navijače Juventusa, postao je MVP talijanskog prvaka. I zato su strepili u Torinu, no ne moraju: Mandžo je spreman i ‘maltretirat’ će igrače Reala. Allegri ima više taktičkih mogućnosti u svojem kadru i to je najveća zamka za Real.

Obje su momčadi jučer doputovale u Cardiff. Taj nam grad baš nije ostao u lijepoj uspomeni, bili smo uvjereni da će Hrvatska s Mađarskom dobiti domaćinstvo Eura, na kraju nismo dobili nijedan glas, Euro je otišao u Ukrajinu i Poljsku.

Mijatović: Real slavi s 2:0

No ovo je druga priča, a ona kaže da je Real po tradiciji favorit.

– Juventus ima problem s finalima, Real će dobiti 2:0 – prognozirao je bivši igrač Reala Predrag Mijatović.

Da, malo je frustrirajuće za Juventus što je zadnja četiri finala ovog natjecanja izgubio, a prije devet godina izgubio je baš od Reala.

– Vrijeme je da stavimo ruke na taj trofej – vjeruje Juventusov trener.

Ova bi utakmica mogla usmjeriti i borbu za Zlatnu loptu, Talijani guraju Buffona zbog njegove cijele karijere, ali dobije li Real, Cristiano Ronaldo će ponovno podići i taj trofej.

K tome, Real bi pobjedom postao prvi klub koji je u Ligi prvaka obranio naslov. Zadnji put uspio je to Milan 1989. i 1990., ali ne u ovom formatu natjecanja. Realu treba jedan gol da zaokruži broj pogodaka na 500 u Ligi prvaka, a Ronaldo treba gol da bi se izjednačio s Messijem koji je 11 puta ove sezone bio strijelac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije