Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA SVI VOLE

Jurčić: Prošli su nas trnci, Kelava: Turina će uvijek biti naš junak!

Turina utakmica (1)
Erik Masterson/SCANPIX/PIXSELL
Autori: mp/VLM, rj
13.05.2013.
u 22:25

- Siguran sam da nema čovjeka na stadionu kojeg nisu prošli trnci i kojeg nije dirnulo sve što se događalo na stadionu - rekao je trener Jurčić.

Švedski AIK i Dinamo utakmicom oprostili od Ivana Turine. Nogomet bio najmanje važan, odigrali su je da bi tako odali počast velikom čovjeku koji nas je prerano, u 33. godini, napustio, odigrali su utakmicu humanitarnog karaktera. Sav prihod išao je obitelji Ivana Turine.

Iako je na stadionu bilo oko 12.000 ljudi, stadion je, prema informacijama iz Dinama, bio rasprodan. Jer, ulaznice su kupili i oni koji nisu mogli doći u Friends Arenu. Igrači AIK-a i Dinama izašli su svaki noseći u ruci broj 27 i ime Turina, a Zagrepčani su donijeli i svoj veliki transparent "Joja zauvijek u našim srcima". I kad se igrala 27. minuta, posljednja minuta prvog poluvremena (igralo se dvaput po 27 minuta), svi su na stadionu ustali i skandirali Ivanovo ime, pljeskali. Stali su i igrači, suza je suzu stizala, zajecao je i Kruno Jurčić.

- Hvala svima koji su večeras bili u ovoj prekrasnoj Areni i dolaskom potvrdili koliko im je Ivan značio. Siguran sam da nema čovjeka na stadionu kojeg nisu prošli trnci i kojeg nije dirnulo sve što se događalo na stadionu - rekao je trener Jurčić.

Ivanu Kelavi nije lako oprostiti se od prijatelja.

- Bila je ovo najteža utakmica koju sam ikad igrao, bili smo bliski prijatelji i Ivan je bio najbolja osoba koju sam poznavao. On će uvijek biti naš veliki junak – rekao je Kelava.

Jerko Leko ubuduće će nositi dres s brojem 27 u spomen na Turinu, svog prijatelja i kuma.

- Iznenađen sam kako Ivana svi ovdje vole, kako su popratili tužan događaj. Ivan je to zaslužio. Bio sam ovdje nekoliko dana i vidio sam kako su ljudi reagirali i pratili njegovu tragičnu smrt – kazao je Leko.

- Moje su misli s Ivanom, misli su sad jedino što nam je ostalo,u čast njemu i njegovoj obitelji. Imati ga u mislima sad je jedno važno – tužno je kazao igrač AIK-a Daniel Majstorović.

I na kraju drugih 27 minuta svi su pljeskali Turini.

Zaigrala su i dva veterana i legende AIK-a, Ivanovi prijatelji Kristen Nordin i Nebojša Novaković.

- Dobio sam priliku odati počast Ivanu i njegovoj obitelji i tu priliku nisam želio propustiti – kazao je Novaković.

Nogomet? Nije važan, igralo se bez prekršaja i duela, ali informacije radi, Dinamo je pobijedio s 1:0 pogotkom Ante Rukavine.

Pogreb Ivana Turine bit će u petak u Zagrebu, na groblju Miroševac u 13.30 sati, a komemoracija u VIP salonu maksimirskog stadiona u 11 sati.

>> Dinamo pobijedio u čast Turini: 'Joja zauvijek u našim srcima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije