Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi su favoriti

Jurčić: Dinamo je momčad koja mora napadati, ali je i dalje neuredan

Dinamo - Odd
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
29.07.2017.
u 20:00

Naši su klubovi čudo i ja sam naš nogomet nepravedno podcjenjivao – kaže Jurčić.

Sva četiri hrvatska kluba u trećim pretkolima europskih nogometnih kupova još su kao “živa”, s objektivnim mogućnostima da odu u zadnja pretkola i tamo traže svoj ulazak u skupine Lige prvaka (Rijeka) i Europske lige (Dinamo, Hajduk i Osijek).

Kad je Dinamo završavao svoju prvu utakmicu s norveškim Oddom, već su se znali rezultati ostalih naših klubova, plavi su na kraju odličnim rezultatima naših pridodali 2:1 pobjedu.

– I prije sam govorio da mi je Dinamo izgledao kao neuredna momčad koja ne može 90 minuta držati utakmicu pod kontrolom. I sada se to pokazalo. Prvo mi je poluvrijeme Dinamo bio dosta dobar bez obzira na primljeni gol, no u nastavku se dogodio veliki pad. Je li to bilo zbog fizičkih problema ili baš zbog nedostatka automatizama i tog malo neurednog nogometa koji ih je istrošio, to mora analizirati trener Mario Cvitanović – kazao je Krunoslav Jurčić.

Norvežani su igrali zatvoreno, a Dinamo im je uputio 19 udaraca.

Dinamo mora napadati

– Da, Odd je kao organizirana momčad, ali to nije pokazao, u zoni od 25 metara ta se organiziranost nije vidjela, samo se postave u 16 metara i čekaju. Držim da je Dinamo i dalje favorit, mogao bi Norvežanima napraviti puno problema po bokovima. I ne mislim da će Odd kod kuće igrati drukčije, i tamo će oni igrati na “nulu” pa pokušati s nekakvim zalutalim pogotkom, kao i u Maksimiru, napraviti probleme, preko brzog Mladenovića i dosta dobrog Samuelsena.

I dok je ofenziva Dinama bila dobra, osim realizacije koja je morala biti znatno bolja, čini se da se plavi jako teško, ili loše, brane od kontranapada. Vidjelo se to protiv Istre, Cibalije, a sad i protiv Odda.

– Dinamo je momčad koja mora napadati, igrati visoko. E, sad, problem je što za takvu igru trebaš brzu zadnju liniju, pa i stopere, ili trebaš u vezi profil-igrača koji će pritiskati loptu i suparnika. Dinamo nema nijedno od toga, primjerice Josip Radošević to odlično radi u Hajduku, ima on mana, ali taj dio radi sjajno i jako je važan za momčad. Kažu za tog Doumbiju da je takav profil. Ali, za sada plavi te suparničke kontranapade moraju svesti na što manju mjeru jer i dalje će napadati, jednostavno moraju igrati tako kad imaju takav ofenzivni profil igrača.

Europa je puna lažnjaka

Jurčić je oduševljen prezentacijom naših klubova u europskim pretkolima.

– Nakon što sam radio u Turskoj i kad sad vidim naše klubove, mogu reći da smo mi čudo i da sam znao podcjenjivački govoriti o našem nogometu, očito sam pogriješio. O tom Salzburgu govorilo se kao o momčadi sa strašnim presingom, pa gdje im je bio taj presing protiv Rijeke? Ima Salzburg novih, dobrih igrača, ali vidi se da nisu uigrani, dok je Rijeka pokazala da je organizirana momčad. Pa Osijek je napravio čudo u Nizozemskoj i zato se nemojmo podcjenjivati, imamo mi i igrače i trenere, a u Europi ima puno “lažnjaka”. Govore o toj nizozemskoj školi, treneri su im po svijetu, a što su napravili, reprezentacija im više ne odlazi na velika natjecanja, klubovi ništa ne uspijevaju. Onda, taj Brondy, nije se triput dodao protiv Hajduka – kaže Kruno i ipak poziva na oprez:

- Nije još nijedan naš klub osigurao prolaz, PSV i Brondby u Osijeku i Splitu igrat će isti nogomet, imaju tradiciju, bit će ozbiljni.

Komentara 5

PE
Peet
20:20 29.07.2017.

Kruno, u pravu si

DU
Deleted user
11:14 30.07.2017.

Kruno dosadan si sa svojim teorijama koje u praksi neznaš inplicirati! Zašto nemaš klub,ako si takav strućnjak kako si umišljaš?

LU
lukivoda
21:34 29.07.2017.

kljuno i nogomet hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije