Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reja: Možemo sada dobiti svakoga

Jurčić: Dinamo djeluje tragikomično

Kruno Jurčić
Foto: Miranda Cikotić | 24sata
1/17
31.10.2009.
u 21:39

Za trenera koji je izgubio od Hajduka, imao igrača više 34 minute i igrom nije stvorio nijednu prigodu Kruno Jurčić je sasvim dobro izgledao.

Istina, nije mu se svidjelo kada je od improviziranog HTV-ovog studija morao doći prolazeći uz tribinu s BBB, koji su mu jasno poručili "Jurčiću, odlazi iz Dinama". Ali, sve u svemu Jurčić je stoički podnio zasluženi poraz.

- Nisam zadovoljan ni rezultaom ni našom prezentacijom. Znali smo da će Hajduk u utakmicu ući s puno energije i želje, a mi smo htjeli baš napraviti suprotno, spustiti loptu na zemlju. Međutim, nakon solidnih desetak minuta ušli smo u žrvanj izbijanja dugačkih lopti, puno duela i ničijih lopti. Hajdukovi igrači su bili brži i voljom stvarali prednost - kazao je Jurčić.

Jesu li vaši igrači bili u šoku zbog Uefine kazne?

- Nisam pristalica traženja alibija ni za sebe, ni za moje igrače. A ulaziti u takve rasprave bilo bi traženje alibija - korektno će Jurčić.

Posebno je bolo u oči to što Dinamo nije imao prevagu na terenu kada je imao igrača više. Dapače, Hajduk ga je u tim trenucima trebao "izmasakrirati".



- Teren nije bio za igru, otkad ja dolazim na Poljud bio je najgori, pa nismo mogli ostvariti pas igru. Tražio sam širinu, jer kad imaš igrača više onda moraš igrati po bokovima. Naš problem je kad ne povedemo u prvih petnaestak minuta onda nas uhvati, panika je preteška riječ, nestrpljenje - rekao je Jurčić.

Zdravko Mamić teško je primio poraz, jureći je napustio svečanu ložu u Poljudu. Dinamo ne igra dobro, plaši li se Jurčić rastanka s modrom klupom?

- Kad si trener onda moraš računati na to. Ja sam sve složio u glavi, dajem svoj maksimum i ne postavljam stvari tako da razmišljam visim li ili ne nakon svake utakmice. Takvo razmišljanje bi me odvelo u ludilo - rekao je Jurčić.

Momčad igra slabo, napadači su nemoćni, sredina terena ništa nije kreirala, a reprezentativni stoperski par Kovač - Lovren na trenutke je djelovao smiješno.

- Ima svega, malo je bilo tragikomično sudaranje naših igrača. U posljednjim utakmicama čini me se da u glavama mojih igrača i da oni čekaju pauzu. A to se mora promijeniti, moram dečke vratiti u normalnu kolotečinu, da razgovaraju, da kritiziraju - kaže Jurčić.

Nemate puno vremena, stiže vam Ajax.

- Moram trznuti neke igrače, posložiti stvari, problem nam je ozljeda Mandžukića i žuti kartoni Badelja, tako da će ovi iz drugog plana morati donijeti poboljšanje - zaključio je Jurčić.

A Hajdukov trener Edoardo Reja nije se razbacivao velikim riječima.

- Ovo je bila naša najbolja utakmica otkada ja vodim Hajduk. Imali smo dobru pripremu, svi igrači su odigrali ono što sam tražio od njih - kazao je Reja. Osvrnuo se na suca Batinića, koji je imao grozan dan i slabo je sudio, na štetu obje momčadi.

- Isključenje Pandže nije se trebalo dogoditi, kod prvog žutog kartona nije bio ni prekršaj. Sudac je bio korektan do našeg vodstva, a onda se sve promijenilo. Dinamo je imao dvanaest igrača, a mi deset. Isti sudac bio nam je u Rijeci, prepoznao sam ga, jer ni tada suđenje nije bilo dobro - prisjetio se Reja svog debija na klupi Hajduka kada je Batinić dosudio dva jedanaesterca za Rijeku.

Zagrepčani su bili nemoćni.

- Dinamo nam nije stvorio prigodu, moji igrači su dali više od sto posto. Dinamo je dobra momčad, ne može mu se parirati ako nisi discipliniran i ako nisi dao sve od sebe. Mi imamo problema kad igramo protiv ekipa koje se brane s devet igrača, lakše su nam ovakve utakmice - kazao je Reja.

Tek sada u Poljudu plaču za dvije prosute utakmice sa Šibenikom i Karlovcem.

- Ova pobjeda ne smije biti epizoda, onaj niz smo prosuli. Kada smo uspjeli pobijediti Dinamo, onda možemo svakoga pobijediti i to će nam biti misao vodilja do kraja sezone - zaključio je Reja.

Ključne riječi

Komentara 21

RT
rty24
23:40 31.10.2009.

E pa u staroj Yugoslaviji je postojala druga liga. Da bi dosao da igras u prvoj ligi moras da prodjes kroz fudbalsku skolu i naucis da dodas loptu da je primis ispucas itd. Pa kad prodjes kroz skolu onda par godina \"kalenja\"kroz drugu ligu gde je normalno bila tolika konkurencija da si morao da radis trcis i da se dokazes ako ces u prvu ligu. E sad da podvucem crtu PRVE SKOLOVANE YUGOSLOVENSKE LIGE VISE NEMA. Ostale su nam za utehu male regionalne druge lige za \"kaljenje\" Eto takav fudbal i gledamo mali i regionalan. A ako i koji fudbaler i bljesne i pokaze da nesto zna,Klub ce ga automatski prodati sve zbog tereta od 5 ili uvrh glave 10 mil.E koji bi dobili od njega pa da mogu lepo ziveti do novog talenta. Eto svi smo mi postali jedna velika regionalna farma. laku noc

Avatar Thor
Thor
00:08 01.11.2009.

Zanima me dali netko iz uprave Dinama slusa trenera Jurcica,on iz utakmice u utakmicu izjavljuje da mu nekoliko igrace nije odgovorilo na njegove zahtjeve.Dakle mozemo zakljuciti da covjek vise nema utjecaja na dogadjanja u ekipi, stoga molim odgovorne da pomognu covjeku i daju mu da vodi Lokomotivu.

LY
Lynx
21:58 31.10.2009.

Dinamo djeluje tragikomično. Hm? A tko je trener Dinama? BTW naivan je svatko tko misli da je danas Hajduk pobijedio jer je bio bolji. Ovo je namještena utakmica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije