Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIČE SE NJIME

Junak Rusije u domovini doživljava niz nevjerojatnih počasti

Igor Akinfejev
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
05.07.2018.
u 15:44

Ruski sportski portal Sport Express donosi da je po Akinfejevu nazvan mladunac stepskoga orla izlegnut u moskovskom zoološkom vrtu, a izrađen je i zlatnik s prikazom njegove noge

Nakon što je obranama u raspucavanju uveo Ruse u četvrtfinale gdje ih u subotu očekuje Hrvatska, vratar ruske nogometne reprezentacija Igor Akinfejev u domovini doživljava niz počasti među kojima su izrada zlatnika i imenovanje mladunca stepskog orla po njemu.

Ruski sportski portal Sport Express donosi da je po Akinfejevu nazvan mladunac stepskoga orla izlegnut u moskovskom zoološkom vrtu, a izrađen je i zlatnik s prikazom njegove noge kako odbija loptu koju je u osmini finala pucajući penal uputio Španjolac Aspas.

Glavna ravnateljica moskovskog zooparka Svetlana Akulova izvijestio je o odluci o davanju imena piliću stepskoga orla u čast vratara i kapetana ruskog tima Igora Akinfeeva, a na portalu moskovskog gradonačelnika navedeno je da je taj predator, kako i Akinfeev, 'obdaren oštrim vidom i munjevitim reakcijama'.

Igor Akinfejev
1/15

Dodaje se da su upravo te osobine pomogle ruskom vrataru u njegovim bravurama tijekom izvođenja penala na utakmici sa Španjolskom.

- Dičimo se uspjesima naše nogometne reprezentacije koji su ushitili cijelu zemlju i ujedinili srca milijuna ljudi. Moskovski zoopark jednostavno nije mogao ostati po strani - izjavila je Akulova.

U čast Akinfeeva izrađen je i zlatnik. Na aversu je natpis 'Akinfeevljeva noga - Moskva, 1.07.2018. Lužnjiki'.

Na pozadinu su dizajneri tvrtke Art Grani ugravirali ključne podatke o utakmicama ruske reprezentacije na SP-u, kao i natpis 'Rusija 2018. Svjetsko prvenstvo 1/8' i 'Moskva 01.07.2018'.

Komentara 1

SV
svrake
15:58 05.07.2018.

jake li pocasti.. nazvali neku pticurinu po njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije