Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PRIČA

Bio u depresiji, opijao se do besvijesti, odbio Real, sad prijeti Hrvatskoj

Mario Fernandes
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
05.07.2018.
u 14:00

Danas u Moskvi vodi miran život te je sigurno jedna od najvećih prijetnji Hrvatskoj.

Hrvatskoj će u subotu prijetiti i jedan Brazilac. Riječ je od 27-godišnjem desnom beku Manuelu Fernandesu koji ima i jedan nastup za Selecao, no od listopada 2017. nosi dres Rusije.

Riječ je igraču koji je prvi profesionalni ugovor potpisao s Gremijom 2009., no već sljedećeg dana je nestao. Nitko nije znao gdje je, a pronađen je tri dana poslije stotinama kilometara dalje kod strica.

– Uhvatila me nevjerojatna nostalgija za domom, pa sam otišao na nekoliko dana. Zašto nisam rekao klubu? Iskreno, ne želim govoriti o tome. Ali reći ću jednu stvar: nije smiješno ni zabavno. Uopće. U potpunosti razumijem i suosjećam s Jesusom Navasom, kojemu je jako teško bilo napustiti dom na početku njegove karijere – priča o tim danima kada je bio u depresiji Fernandes, prenosi Goal.com

Pomogla mu je psihoterapija, nakon čega je počeo sa sjajnim igrama. No, uskoro se našao u novim problemima.

– Nekad sam toliko pio da sam se na treningu znao pojaviti pijan. Imao sam 19 godina, živio sam u Porto Alegreu. Jeo sam pizzu i trpao se hranom iz McDonald'sa svakodnevno. Gremiov nutricionist jednog mi je dana došao i rekao da ću odsad jesti samo u klubu, pod njihovim nadzorom – otkrio je nedavno.

Ipak, 2012. radi transfer karijere, i to za 10,5 milijuna eura u moskovski CSKA. Posao im je u posljednji trenutak pokušao pokvariti Real Madrid.

– Nekoliko dana nakon što smo potpisali papire s Gremiom i Marijom, Real se javio klubu i igraču. Real je ponudio Gremiju više od nas, a Mariju daleko više. Njegov agent mi je pokazao o kojim se iznosima radilo kad je Mario već počeo s treninzima u CSKA i pripremama za novu sezonu. Ali da je Real svoju ponudu poslao i prije, svejedno bi došao u CSKA. Jer im je bilo jasno da bi u Realu, u najboljem slučaju, bio prosječan igrač, dok smo ih mi uvjerili da bi odmah bio u prvih 11. I da će imati šansu za daljnji napredak te da će se Real vratiti po njega u budućnosti – otkriva tadašnji šef skauta CSKA-a, Anton Jevmenov.

Danas u Moskvi vodi miran život te je sigurno jedna od najvećih prijetnji Hrvatskoj.

Mario Fernandes
1/18

Komentara 18

DU
Deleted user
14:14 05.07.2018.

Ma najveća prijetnja Hrvatskoj su domaći izdajnici, udba i peta kolona ako toga nema i atmosfera je normalna možemo do kraja

JT
Jedan_tamo
15:01 05.07.2018.

Onda uopce ni nije svladao depresiju ako je poceo piti..

Avatar nisam_robot
nisam_robot
14:34 05.07.2018.

"Opijao se do bezsvijesti... " pa Rus, normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije