Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠNA MOMČAD

"Ne bi bilo rata da je Jugoslavija postala prvak svijeta"

prosinečki
Foto: Printscreen Youtube
07.05.2018.
u 13:57

– Vrhunski igrači, vrhunski trener, ta generacija trebala je biti prvak svijeta. Da smo bili prvaci svijeta, ne bi bilo rata – rekao je Šabanadžović.

Bivši nogometaš Refik Šabanadžović (52) smatra da ne bi došlo do rata na ovim prostorima da je Jugoslavija na Svjetskom prvenstvu u nogometu 1990. osvojila zlato. Šabanadžović ostao je zapamćen po crvenom kartonu koji je dobio u četvrtfinalu protiv Argentine.

– Vjerujte li da je i na velikim natjecanjima bilo protežiranja? Mi stojimo u živom zidu i sudac mi daje žuti karton. Zašto baš meni od nas sedam, osam? Znao je da čuvam Maradonu, najboljeg igrača na svijetu, a bili smo i u odličnoj formi. Meni je to danas smiješno, danas se taj prekršaj ne bi svirao. Toliko mi je i danas žao zbog kartona... Da smo bili 11 na 11, sigurno bismo dobili. Svima je bilo u interesu da prođe Maradona i Argentina, a ne Jugoslavija koja je politički bila na klimavim nogama – rekao je Šabanadžović.

Jugoslavija je ispala poslije jedanaesteraca (3:2) nakon što u osnovnom dijelu nije bilo golova.

– Unatoč tome mome crvenom kartonu imali smo šansu na penale. Tomislav Ivković obranio je jedanaesterac Maradoni. Kladili su se uoči utakmice da će mu obraniti ako bude jedanaesteraca. Baš šteta, imali smo prednost. Vrhunski igrači, vrhunski trener, ta generacija trebala je biti prvak svijeta. Da smo bili prvaci svijeta, ne bi bilo rata – rekao je Šabanadžović.

Prisjetio se kako je bilo igrati protiv slavnog Maradone.

– Maradona je u to vrijeme bio pojam. Ja dolazim kao mlad igrač, najmlađi u startnoj postavi i pune mi glavu o Maradoni. Htio, ne htio, razmišljao sam o njemu. Kad smo izišli na zagrijavanje, svi Argentinci rade na jednoj strani, a Maradona sam na drugoj – žonglirao je. Publika skače, samo se čuje ''Maradona, Maradona''. Tada je igrao baš u Italiji, dostigao vrhunac u Napoliju, bio je bog. Iako se protiv nas nije naigrao.

Ključne riječi

Komentara 29

ZI
zizi10
14:16 07.05.2018.

autor članka očito ne može da preboli voljenu Yugoslaviju!

ŠO
šolman
14:26 07.05.2018.

Zašto nitko ne govori i piše o Habsburškoj Monarhiji? Inače da je Jugoslavija postala svjetski prvak velikosrbi bi postali male mace i ne bi metka ispalili, nego bi bacali cvijeće, jel'da?

MH
mladen.hanz
14:19 07.05.2018.

bili u formi a od njemaca dobili 4 komada.aj ne seri molim te jugonostalgičaru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije