Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Jug nastavio pobjednički niz, Mladost poražena u Pireju

Jug CO
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/5
05.12.2018.
u 22:14

Gol odluke za Jug CO je zabio Loren Fatović

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobijedili su talijanski Sports Management iz Verone s 9:8 (3:5, 4:0, 1:2, 1:1) u susretu 4. kola B skupine vaterpolske Lige prvaka. Mladost je, pak, poražena u Pireju od Olympiacosa sa 8:13 (0:3, 4:3, 3:4, 1:3).

Dubrovčani su u sudaru do sada dviju neporaženih momčadi bili bolji iako su gosti bolje ušli u susret. Poveli su 3:1, a dva gola prednosti imali su i na koncu prve četvrtine (5:3). Jug je preokrenuo rezultat u drugoj četvrtini koju je dobio s 4:0, a do kraja susreta gledali smo neizvjesnu utakmicu.

U posljednju četvrtinu ušlo se rezultatom 8:7 za Jug. Verona je izjednačila na 8:8, a gol odluke zabio je Loren Fatović. Zanimljivo, u posljednjih šest minuta nije postignut niti jedan pogodak.

Jug su do pobjede predvodili Maro Joković, Javier Garcia i Luka Lozina s po dva gola, dok su u talijanskim redovima najefikasniji bili Stefano Luongo s četiri, te Edoardo di Somma s dva gola.

Mladost je na gostovanju u Grčkoj izgubila od Olympiacosa sa 8:13. Tako je upisala prvi poraz, i to ne samo u Ligi prvaka, već uopće ove sezone. Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine vodio 3:0. Mladost je u drugoj dionici u tri navrata smanjila na gol zaostatka (2:3, 3:4, 4:5), međutim Olympiacos je u trećoj četvrtini pobjegao na +4 (8:4) nakon čega je teško bilo očekivati povratak.

Domaćine su do pobjede predvodili Georgios Dervisis sa četiri, te Konstantinos Genidounisa i Ioannis Fountoulis sa po tri gola, dok je u redovima Mladosti najefikasniji bio Lovre Miloš s tri gola, dok su Cosmin Radu, Marino Čagalj, Franko Lazić, Matias Biljaka i Ivan Buljubašić zabili po jedan gol.

Treći hrvatski predstavnik u ovoj skupini splitski Jadran u utorak je ostvario svoju prvu ovosezonsku pobjedu svladavši na poljudskom bazenu njemački Hannover sa 15:10 (2:3, 2:3, 8:2, 3:2).

Na ljestvici nakon četiri kola vodi Jug CO s 12 bodova, Sport Management je drugi s devet bodova, dok je Mladost treća sa sedam bodova. Splitski Jadran je šesti s tri boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije