Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gađanje letećih meta

Josip Glasnović osvojio prvo mjesto i izborio normu za OI

Josip Glasnović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
09.04.2019.
u 20:48

Za Hrvatsku je ovo već četvrta kvota za Igre. Prve tri su osvojili Petar Gorša, Snježana Pejčić i Miran Maričić

Josip Glasnović osvojio je prvo mjesto u gađanju letećih meta na Svjetskom kupu koji je završio u Al Ainu (Ujedinjeni Arapski Emirati). No, nije ovdje bila bitna samo pobjeda već osvojiti jedno od prva dva mjesta.

Naime, prva dva mjesta znače normu za nastup an Olimpijskim igrama u Tokiju. A tamo će Josipo braniti zlato s Igara u Riju, a Hrvatska će pokušati nastaviti sjajan niz na Igrama. U Londonu je zlato 2012. osvojio Giovanni Cernogoraz, a četiri godine kasnije u Riju Josip Glasnović.

Josip Glasnović
1/4

Za Hrvatsku je ovo već četvrta kvota za Igre. Prve tri su osvojili Petar Gorša, Snježana Pejčić i Miran Maričić. Sve troje su norme izborili u gađanju zračnom puškom. Jasno, ovdje nije kraja normama jer do Tokija ima još puno natjecanja,. Što se tiče trapa, još samo jedan naš strijelac može u Tokiju.

Josip je sjajno gađao u Al Ainu. U kvalifikacijama nije imao niti jedna promašaj. Pogodio je u dva dana svih 125 “golubova”. U finalu, nakon pet serija, imao je dva promašaja.

U eliminacijama, nakon svake serije jedna od šestorice bi ispao, imao je samo jedan promašaj. Na kraju je za prvo mjesto raspucavao s Tajlanđaninom Sresthapornu i pobijedio sa 9:8.

Od ostalih naših strijelaca Anton Glasnović osvojio je 312. mjesto sa 120 pogodaka u kvalifikacijama, dok je Giovanni Cernogoraz osvojio 48. mjesto sa 119 pogođenih “golubova”. Giovanni je ima lošiju prvu seriju (22) i to ga je skupo koštalo.

Komentara 1

Avatar Grunf
Grunf
21:07 09.04.2019.

312. mjesto sa 120 goluba,a 48. mjesto sa 119 goluba.Sad ili sam ja lud ili bodovanje počiva na nekim novim postulatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije