Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
talentirani Hrvat

I dalje je rekorder Petrove bolnice, a sad odlazi u velebni Bayern!

Instagram: @dankobrankovic
04.07.2022.
u 15:53

Branković je ove sezone s Cibonom osvojio dvostruku krunu uzevši naslov domaćeg prvaka i Kupa Krešimira Ćosića. Spominjao se i odlazak na NBA Draft, ali je ipak odlučio još malo zadržati se u europskoj košarci.

Cibona je nastavila s osipanjem, još jedna mlada nada je napustila klupsku svlačionicu. Centar Danko Branković (21) postao je novi igrač minhenskog Bayerna.

Njemački klub ga je predstavio na svojim društvenim mrežama, a nadolazeće će sezone imati priliku pokazati što može na najjačoj pozornici europske košarke - Euroligi.

Branković je ove sezone s Cibonom osvojio dvostruku krunu uzevši naslov domaćeg prvaka i Kupa Krešimira Ćosića. Spominjao se i odlazak na NBA Draft, ali je ipak odlučio još malo zadržati se u europskoj košarci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @fcbayernbasketball

Dankov otac Branko, nekad i sam košarkaš, ali kao klinac, ispričao nam je kako je sin započeo trenirati košarku:

- Svoj prvi košarkaški trening u KK Maksimiru Danko je odradio u drugom razredu osnovne škole, ali s namjerom da tako visoko dijete razvije osnovne motoričke elemente. No, kako mu je sve to dobro išlo s napunjenih 11 godina odveo sam ga u Cibonu.

Ispričao je i što je bilo posebno zanimljivo iz djetinjstva sada 216 centimetara visokog mladića.

- Danko je imao kontinuitet rasta, no treba reći da je on rekorder Petrove bolnice otkako se evidentiraju ta mjerenja, a rođen je s 58 centimetara. Uvijek je bio za glavu viši od svojih vršnjaka, a kada sam ga ja učio hodati ljudi su mi govorili zašto dijete od tri godine već ne hoda, a on je imao tek devet mjeseci.

Kakvih slika se Danko sjeća iz svojih sportskih početaka?

- Moj prvi sport je bio plivanje ali sam nakon nekog vremena dobio upalu pluća pa smo plivanje prekrižili. S obzirom da u Maksimiru nisu imali moje godište, ja sam košarku počeo trenirati s dvije godine starijim klincima.

Kada smo tatu pitali da li je Danko obiteljski projekt, kazao nam je:

- Obiteljski planovi na tu temu ne postoje. Danko je autonoman od svoje 18 godine i trenutka kada je potpisao prvi profesionalni ugovor odnosno kada je brigu o njegovoj karijeri preuzela agencija Miška Ražnatovića. Ja sam od onih roditelja koji drži da je to većinom sve što si napravio do 15-16 godine, a da je poslije sve na djetetu.

Komentara 1

Avatar Bud Humski
Bud Humski
16:10 04.07.2022.

Hrvatski kosarkasi igraju u NBA, u jakim europskim klubovima i natjecanjima, a kosarkaska reprezentacija ne moze pobijediti ni Finsku! Ja sam pokusavao, ali mi ne uspijeva pronaci odgovor na tu anomaliju. Zar nema bas nikoga u nekoc jednoj od najmocnijih kosarkaskih nacija svijeta tko to moze objasniti, i popraviti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije