Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruno Marić

Još ga pamte: 'Bio sam fanatik suđenja, strašan emotivac i beskompromisni autoritet!'

ARHIVA - Hajduk zaustavio Zagreb u pohodu na treću titulu dvoranskog prvaka
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
20.07.2023.
u 13:07

"Bio sam noćna mora za suce, ali to me možda i odvelo prema suđenju", rekao je bivši sudac HNL-a Bruno Marić koji danas radi kao Fifin VAR instruktor.

Jedno od najpoznatijih lica s hrvatskih travnjaka jest i Bruno Marić. Bivši nogometni sudac i nogometaš privlačio je puno pozornosti karakterističnim izgledom i vlastitim stilom suđenja. Pod povećalo javnosti došao je i kada je protiv UEFA-e pokrenuo tužbu zbog narušavanja ugleda optužbama za namještanje finala Superkupa 2009. Presuđeno je u njegovu korist, a krivnja je pala na stranu UEFA-e. Prije sudačke karijere igrao je za Daruvar u Drugoj HNL.

"Nisam bio bezveznjak u nogometu, a Daruvar je tada bio ozbiljna ekipa. Bio sam motorički izuzetno snažan, brz, izdržljiv i da to bude jasno, dosta toga sam radio kroz svoju fizičku superiornost. Tata mi je bio uključen u nogomet, jedno vrijeme i kao predsjednik HNK Daruvar kad vremena baš nisu bila sjajna, iako se on osobno puno trudio. Daruvar je uvijek bio poznat kao dobar bazen mladih i talentiranih nogometaša", rekao je Marić za Bjelovarac.hr.

GALERIJA Leko poludio i dobio isključenje pred kraj poluvremena

ARHIVA - Hajduk zaustavio Zagreb u pohodu na treću titulu dvoranskog prvaka
1/7

"Oni koji su me pratili rekli su mi ili ćeš postati sudac pa ćeš shvatiti da to nije lagan posao, ili ćeš kao igrač biti kažnjavan. Znao sam biti preagresivan u duelima. Srećom po mene, u naše vrijeme takvo ponašanje je nailazilo na razumijevanje, danas to ne bi nikako prošlo. Bio sam noćna mora za suce, ali to me možda i odvelo prema suđenju", rekao je Marić.

VEZANI ČLANCI:

Na početku karijere sudio je u amaterskim ligama. "Imao sam bliskih susreta s divljacima, krkanima, imali smo ‘borbe’ i poslije utakmice, ali i pri samom dolasku. Oni su mi bili izazov, najveće zadovoljstvo je bilo kad sam najvećem krkanu u njegovom selu pokazao crveni karton", prisjetio se.

"Suđenje je moj život, veselje je uvijek zamaglilo sve ono loše, neke teške životne izazove tako da zaista nemam posebno mjesto gdje mi je bilo teško. Mislim da sam ja to znao sve dobro ‘hendlati’, bilo riječ o utakmicama iz nižih liga ili onima u Prvoj HNL", rekao je i opisao sebe riječima: "Fanatik suđenja, strašan emotivac i beskompromisni autoritet!"

VIDEO U 86. godini života umro je Mirko Novosel, legenda hrvatske košarke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije