Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT NA ALL-STARU

Joel Embiid: Šarić je u posljednje vrijeme najbolji igrač Sixersa

Dario Šarić/Pixsell
Foto: Nathan Denette/Press Association/PIXSELL
1/7
16.02.2018.
u 22:52

– Nitko ne govori o Šariću, a on je odličan cijelu sezonu, posljednjih nekoliko utakmica naš je najbolji igrač jer igra fantastično. Dario je podigao svoj šut, odličan je i u reketu, a i njegova je obrana sjajna.

Na ovogodišnjem NBA All-Star Weekendu koji u petak počinje u Los Angelesu jedini predstavnik hrvatske košarke bit će Dario Šarić (23), i to kao sudionik utakmice novaka podijeljenih u selekcije SAD-a i Svijeta.

U sastavu iz ostatka svijeta sastavljenom od igrača iz devet različitih zemalja igrat će još dva Sixersa, Australac Simmons i Kamerunac Embiid, Kanađani Murray i Brooks, ali i Litavac Sabonis, Francuz Ntilikina, Finac Markkanen i Bahamac Hield.

Dario je ‘vruć’

Spomenuti sastav u noći sa subote na nedjelju u Los Angelesu u revijalnoj utakmici odmjerit će snage s momčadi koju će činiti igrači poput novaka godine Brogdona, trojice Lakersa (Ball, Kuzma, Ingram), atletičnih Celticsa Browna i Tatuma, moćnog beka Utaha Mitchella...

Dario Šarić/Pixsell
1/8

Nakon 54 odigrane utakmice ove sezone, a toliko ima još samo Ben Simmons, Dario Šarić ima prosjek od 14,7 koševa, 6,9 skokova i 2,7 asistencija pa je nakon Embiida i Simmonsa treći najkorisniji igrač Sixersa.

U odnosu na prošlu sezonu Dario igra dvije i pol minute više i bolje šutira (dvice, trice i bacanja), a ima i ponešto skokova i asistencija više. Sve u svemu, Šarić igrački raste i više nije “radni konj” Sixersa (to je bio naslov u jednim novinama) što primjećuju i njegovi suigrači poput Joela Embiida:

– Nitko ne govori o Šariću, a on je odličan cijelu sezonu, posljednjih nekoliko utakmica naš je najbolji igrač jer igra fantastično. Dario je podigao svoj šut, odličan je i u reketu, a i njegova je obrana sjajna.

U posljednjih pet utakmica Sixersa Šibenčanin je trice pucao 14-28 što je izvrsnih 50 posto pa njegov suigrač Robert Covington ističe:

– Dario je u posljednje vrijeme vruć. Mi ga pronalazimo u različitim situacijama jer jako dobro šutira.

Čini se da se hrvatski košarkaš posebno dobro slaže s Australcem Benom Simmonsom za kojeg Dario kaže:

– Ben je sjajan dodavač i on mene više pronalazi u koš-situacijama nego ja njega.

Kao što svi naglašavaju, najveći pomak Šarić je napravio u vanjskom šutu. Lani je trice pucao s 31-postotnom uspješnošću, a sada to čini s 38,7 posto uspješnosti na što se osvrće Covington:

– Mi smo tranzicijska momčad koja igra košarku visokog ritma pa kreiramo i puno otvorenih šutova, a ako ih još i pogađamo kao Dario, onda nam samopouzdanje dodatno raste.

Šarić kopira NFL susjede

Vjera u sebe narasla je i u Šarića koji zaziva sljedeće:

– Nadam se da ćemo preuzeti nešto od energije Philadelphia Eaglesa, najnovijih NFL prvaka, i da će nam to biti poticaj za plasman u doigravanje.

A mi se nadamo da će Dario u nekoj od idućih sezona kandidirati i za onu pravu All-Star utakmicu koja se igra u nedjelju. U subotu će, po starom dobrom običaju, biti natjecanja u zakucavanju i tricama u kojima će nastupiti dva posljednja pobjednika Eric Gordon (2017.) i Klay Thompson (2016.), a zaprijetit će im Benderov suigrač Booker te Lowry, Ellington, Beal, George i Harris.

Za najboljeg zakucavača natjecat će se Nance, Smith, Mitchell i Bogdanovićev suigrač Viktor Oladipo, inače dobitnik nagrade za najbolje zakucavanje u prošloj sezoni. Za podsjetnik recimo da je u prošlogodišnjoj utakmici novaka Šarić bitno sudjelovao u pobjedi Team World nad Team USA (150:141) te je uknjižio 17 koševa, 5 skokova i 4 asistencije. 

Komentara 4

Avatar Cokolinda
Cokolinda
06:35 17.02.2018.

jako dobro Simic igra za Sad tim ali kak ne moze tako da igra za repku? izgleda da mu repka bas ne lezi na srcu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije