Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORTO - ŠAHTAR

Jedna od najkontroverznijih situacija u Ligi prvaka. Ovakvo što se rijetko viđa

Champions League - Group H - FC Porto v Shakhtar Donetsk
Foto: PEDRO NUNES/REUTERS
1/6
14.12.2023.
u 00:08

Na svu sreću, u utakmici s čak osam pogodaka sporna reakcija linijskog suca i reakcija igrača Porta nisu imale bitan učinak. Porto je prošao dalje u osminu finala Lige prvaka, dok je Šahtar prešao u Europsku ligu

U šestom kolu grupne faze vidjeli smo izvrsnih utakmica, golova i promašaja, no jedna je situacija rasplamsala raspravu nogometne javnosti. Utakmica između Porta i Šahtara završila je rezultatom 5:3 za portugalsku momčad čime je Šahtar ispao iz Lige prvaka i ušao u Europsku ligu.

Sporna situacija je kontroverzno priznavanje gola Šahtara od strane Rumunjskog suca Istvana Kovacsa. Danilo Sikan je u 30. minuti zabio za 1:1, ali nakon što je linijski sudac podigao zastavicu i signalizirao zaleđe. Igrači Porta nisu čekali zvižduk glavnog suca, već su stali s igrom i prestali se braniti.

GALERIJA Fantastičan okršaj Borussije i PSG-a na Westfalenu! (1-1) Parižani i Nijemci idu u osminu finala

Champions League - Group H - FC Porto v Shakhtar Donetsk
1/26

Ipak, Oleksandr Zubov nije stao, već je poslao loptu pred gol, a Sikan je zabio. Glavni sudac je pak potvrdio pogodak i pokazao da se igra nastavi. Pokazao je i da je vidio signal linijskog suca, ali da ne misli da su igrači ukrajinskog kluba bili u nedozvoljenim pozicijama.

VEZANI ČLANCI:

VAR provjerom potvrđeno je da zaleđa nije bilo, no sporna je reakcija linijskog suca, a svaka greška mogla je biti izrazito skupa obzirom da je utakmica odlučivala o prolasku skupine. Na svu sreću, u utakmici s čak osam pogodaka ova reakcija nije imala bitan učinak. Porto je prošao dalje u osminu finala Lige prvaka, dok je Šahtar prešao u Europsku ligu.

VIDEO Ancelotti o Modrićevom promašenom penalu: Ne znam što se događa

Komentara 2

Avatar Idler
Idler
09:08 14.12.2023.

Ovo je znanstvena fantastika - glavni vidi bolje od pomoćnog !

Avatar southman
southman
10:17 14.12.2023.

Nema tu ništa kontroverzno. Igraš sve dok sudac ne svira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije