Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA SALZBURG

Jedina Mamićeva dvojba bila je početi s Čopom ili Henriquezom

15.08.2014., Stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 5. kolo, GNK Dinamo - RNK Split. Duje Cop, Angelo Henriquez Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.10.2014.
u 13:00

S obzirom na Čopovu ozljedu, dvojba je otklonjena.

Dinamovi nogometaši otputovali su autobusom u Salzburg na okršaj 3. kola skupine D Europske lige. U utorak su plavi, uoči popodnevnog treninga, analizirali Austrijance.

Šansa su brzanci

Dobra je vijest da su se ozlijeđeni Soudani, Pivarić i Henriquez oporavili i Mamić može sučeliti skoro pa najjači sastav austrijskom prvaku Red Bull Salzburgu. Nedostaje tek ozlijeđeni Duje Čop.

Na lakše se ozljede žale Ivo Pinto, Antolić i Pjaca, no bit će spremni za okršaj.

– Moramo Austrijancima parirati u veznom redu, oni cijelu utakmicu drže jak ritam, visoko napadaju. Iako imaju pogrešaka u dodavanju, presingom brzo nastoje vratiti loptu u posjed. Pokušavaju igrom doći do šansi, moramo posebnu pozornost obratiti na Kantla i Sabitzera – rekao nam je osnovne dojmove o Salzburgu Mamićev pomoćnik Damir Krznar.

Prema vremenskoj prognozi u četvrtak navečer u Salzburgu trebalo bi biti hladno s jakom kišom! Bit će to zimski uvjeti, kako bi se mogli odraziti na plave?

– Ne vjerujem da bismo zbog toga trebali imati problema. Travnjak u Red Bull Areni je izvrstan, prije tri godine Austrijanci su umjetnu travu zamijenili prirodnom. Bude li teren oštećen, veću bi štetu imali Austrijanci – kaže Krznar.

Zašto Krznar misli da bi lošiji teren išao na ruku Dinamu? Vjerojatno zato što domaćinovi napadači Soriano i Alan nisu odveć brzi pa "preskakanje igre" ne bi bila dobitna opcija. S druge strane, Dinamo svoju priliku vidi u brzancima Soudaniju i Wilsonu. Izgradi li se čvrsti predblok u veznom redu, tada bi se moglo napraviti dosta nereda austrijskoj obrani, koja stoji visoko, blizu centra.

Čileancu idu golovi

Trener Zoran Mamić imao je samo jednu dvojbu - hoće li početi Čop ili sve bolji i raspucani Henriquez? Na Čopovoj su strani bile spoznaja da je još uvijek prvi strijelac plavih te da je vrlo koristan u defenzivi. Ali upao je u golgetersku krizu. A s druge pak strane, Henriqueza ide gol i to se teško može zanemariti. S obzirom da je Čop ozlijeđen, jedina dvojba je otklonjena.

>> Duje Čop ne igra protiv Salzburga, ostao je u Zagrebu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije