Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova destinacija

Jedan od najvećih HR talenata ima novi klub: Roko Šimić otišao kod bivšeg vatrenog i Hajdukovca

Zagreb:  UEFA Liga prvaka, 4. kolo, skupina E, GNK Dinamo - Red Bull Salzburg
Igor Soban/PIXSELL
05.01.2023.
u 10:19

Ove sezone Šimić je odigrao za Salzburg samo 398 minuta i odlučio je otići na posudbu

Mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić napustio austrijskog prvaka Salzburg i prešao na posudbu u švicarskog prvoligaša FC Zurich gdje će ga dočekati još dvojica Hrvata, napadač Ivan Santini i stoper Nikola Katić. Sin legendarnog Darija Šimića nije imao adekvatnu minutažu u Mozartovom gradu pa se odlučio na kratko promijeniti destinaciju. 

Zürich je posljednja momčad švicarske lige sa samo 13 golova u 16 odigranih utakmica, a prošle sezone je osvojio švicarsko prvenstvo. 

 

 

Roko, sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Šimića, u Salzburg je stigao 2021. godine iz Lokomotive za četiri milijuna eura. Prošlu sezonu odradio je na posudbi u drugoligašu Lieferingu, za koji je zabio 19 golova u 24 nastupa.

U Zurichu će ovaj 19-godišnji napadač ostati do kraja sezone 2022/2023. 

 

Komentara 5

Avatar Bobiii
Bobiii
13:31 05.01.2023.

Nije prošao u Salzburgu,pa ga šalju u Zurich. Mislim da su ga prerano gurnuli u vatru.mogao bi pregoriti, Pametnije bi mu bilo da je odigrao još 2 ili 3 sezone u HNLu.

BS
Blue_shirt
11:43 05.01.2023.

Na putu prema dole...

DU
Deleted user
11:16 05.01.2023.

Zürich je ove godine katastrofa...zadnji su i lose igraju....jel mu to stari izabrao klub???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije