Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ozljeda kralježnice

Japanska gimnastičarka prekinula karijeru u 21. godini

REUTERS 26-07-2021 01:00 #2
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/3
23.03.2022.
u 16:08

"Imala sam toliko sjajnih iskustava za koja nisam mislila da je moguće kada sam počela gimnastiku”, napisala je, izrazivši "svoju zahvalnost" ljudima koji su joj pružili podršku

Japanska gimnastičarka Hitomi Hatakeda najavila je prekid karijere sa samo 21 godinu nakon što je prošle godine pretrpjela ozljedu kralježnice od koje se još uvijek nije oporavila, što je umanjilo njezinu motivaciju tijekom pandemije koronavirusa.

Hatakeda je teško pala tijekom Svjetskog prvenstva 2021. u Kitakuyshuu pri čemu je ozlijedila kraljžnicu.

Bolnicu je napustila tjedan dana nakon pada uvjerena kako će nastaviti karijeru. Međutim, u utorak je na Instagramu najavila povlačenje, navodeći svoju ozljedu kao glavni razlog za umirovljenje. Gimnastičarka i dalje ima problema s leđnom  moždinom i vratnim kralješcima.

"Imala sam toliko sjajnih iskustava za koja nisam mislila da je moguće kada sam počela gimnastiku”, napisala je, izrazivši "svoju zahvalnost" ljudima koji su joj pružili podršku.

Hatakeda je bila dio japanske ženske reprezentacije koja je prošle godine osvojila peto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Njezin otac Yoshiaki, bivši gimnastičar, osvojio je brončanu medalju u muškoj ekipnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

>> Ćaćić do srebra

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije