Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poredak nakon prvog kruga izbora

Janica vodi ispred Dražena i Gorana

Max
Max
08.07.2011.
u 14:11

Čitatelji su glasovima na Sportalu izabrali 16 velikana koji nastavljaju u izboru Maxa. Janica Kostelić povela je nakon prvog kruga ankete u kojoj biramo najboljeg i najutjecajnijeg hrvatskog sportaša između 1991. i 2011. godine.

Maxova velika anketa i izbor “Tko je od velikana najviše obilježio hrvatski sport od 1991. do 2011. godine” krenula je s velikim uspjehom. Desetak tisuća glasača dalo je svoje glasove, a nakon prvog kruga u vodstvu je skijaška kraljica Janica Kostelić s vrlo malom prednošću ispred košarkaškog velikana Dražena Petrovića i osvajača Wimbledona Gorana Ivaniševića.

U osminu finala, među 16, suvereno i očekivano ušli su Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, Davor Šuker, Ivano Balić, Zvonimir Boban, Toni Kukoč.... Mirko Filipović i Željko Mavrović potvrdili su koliko Hrvati respektiraju borilačke vještine i majstore ringa. Najbolji hrvatski borci dobili su više glasova od Ivana Ljubičića, Duje Draganje, vječnog Zorana Primorca, dok se odmah iza njih svrstao vrijedni Ivica Olić.

Kao šesnaesti u drugi krug prošli su braća veslači Nikša i Siniša Skelin. Iznenađujuće, ali točno, u osmini finala prema glasovima čitatelja mjesta je bilo za samo jednog rukometaša, najboljeg na svijetu Ivana Balića. Podsjetimo, rukometaši su dvostruki olimpijski pobjednici i svjetski prvaci. Još su slabije prošli vaterpolisti koji su uza srebro s Olimpijskih igara (1996.) osvojili zlata na svjetskom i europskom prvenstvu. Iz tih sportova imali smo i europske klupske prvake, to su naši najtrofejniji momčadski sportovi. Naravno, nemoguće je pronaći egzaktan kriterij prema kojem bi se utvrdilo što je veće ili važnije: najbolji skijaš svijeta, prvi strijelac Svjetskog nogometnog prvenstva, najbolji košarkaš Europe, najbolja atletičarka svijeta, najbolja svjetska sportašica, pobjednik Wimbledona... Svi ti grandiozni uspjesi ostaju zauvijek zapisani. Naša srpanjska akcija “Tko je od velikana najviše obilježio 20 godina samostalnosti hrvatskog sporta?” samo je još jedno podsjećanje koliko možemo biti ponosni na svoje sportaše i kako barem (i jedino!) u sportu možemo biti ispred svih, najveći na svijetu.

Morali smo izabrati 32 za šesnaestinu finala, a vi ste do četvrtka, 7. srpnja, izabrali njih 16 koji nastavljaju u izboru. Od 8. do 14. srpnja birate kojih osam će ući u treći krug. U četvrtfinalu ostaje osam sportaša za glasovanje od 15. do 21. srpnja. Četvero će proći u polufinalni krug od 22. do 28. srpnja i poslije toga ostaje dvoje za veliki finale u tjednu obilježavanja Oluje i Dana pobjede - od 29. srpnja do 4. kolovoza. Pobjednika, sportaša koji je prema vašim glasovima najviše obilježio 20 godina samostalnosti hrvatskog sporta, proglasit ćemo u Maxu u subotu 6. kolovoza.

Anketu možete naći ovdje!

Ključne riječi

Komentara 19

KR
kroon
07:33 10.07.2011.

a gdje su hrvatski plivaci Milos Milosevic i Sanja Jovanovic

PA
Pajdo
17:36 08.07.2011.

Cestitam svim Hrvatskim sportasima na odlicnoj prezentaciji Hrvatske Ali ono sto je Jenica postigla i prenjela u svijetu zasad je nedodirljivo i dajem stoposto moj glas Janici

OB
-obrisani-
06:31 09.07.2011.

Slovenci glasamo za \"Pravog hrvata\" Jakova Faka jer je največi i najsjajniji hrvat u povijesti...ne samo da odlično trči na skijama i puca nego se od srca nasmijemo čim Jakova ugledamo u zelenom dresu EU savezne Slovenije kako predstavlja kulturne i europske narode..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije