Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA KARABATIĆ:

'Ja sam i Srbin i Hrvat. Rođen sam u Jugoslaviji i u meni je ostao dio Balkana'

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
02.01.2024.
u 20:41

- Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam se u Francusku s četiri godine staro, ali je u meni ostalo dio Balkana - rekao je Karabatić.

Nikola Karabatić (39), francuski reprezentativac i jedan od najvećih rukometaša u povijesti, s reprezentacijom priprema se za još jedan veliki turnir - Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje počinje 14. siječnja. Karabatić je rođen u Nišu oca Hrvata Branka i majke Srpkinje Radmile, a otkrio mu je koje mu je najdraže odličje.

- Najdraži naslov mi je onaj sa Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj 2009. Mama i tata su bili u publici, gledali su utakmicu s tribina, a to je trenutak karijere koji nikad neću zaboraviti, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv mene... Joj, to nikad neću zaboraviti - rekao je Karabatić, prenose srpski mediji.

Karabatić kaže da je "i Srbin i Hrvat".

- Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam se u Francusku s četiri godine staro, ali je u meni ostalo dio Balkana - rekao je Karabatić.

Karabatić kaže da srpski jezik zna od malih nogu jer se njime govorilo u kući.

- Zbog oca ću zauvijek pamtiti finale protiv Hrvatske. Bile su to dvije najbolje momčadi u pet godina, prepuna Arena, 15.000 ljudi i svi su bili protiv nas i protiv mene. Sjećam se kad su se pjevale himne, znam kako teško je bilo mom tati, njegov sin igra protiv Hrvatske u finalu SP-a. Kada je počela himna, a himna Hrvatske je jako lijepa, počeo sam plakati, bilo je stvarno čudno i vidio sam kako mi je otac osjećao, razmišljao sam o njemu.

Karabatić kaže da će djecu učiti i srpski i hrvatski jezik.

- Siguran da ću djecu naučiti govoriti hrvatski i srpski jer mi je to jako bitno. Ipak sam Balkanac, ponosan sam na svoje korijene, tamo imam kuću i obitelj i želim da mi djeca znaju odakle im korijeni - rekao je Karabatić.

 

Komentara 25

DA
Davor80
21:21 02.01.2024.

Da ti je otac srbin ne bi niti spominjao hrvate. Ovako si svašta nešto tj. "jugosloven"

CU
Cuturas
23:55 02.01.2024.

I ja sam rođen u Jugoslaviji pa sam uvijek bio Hrvat jer većina Hrvata se upisivala kao Hrvati,samo pizze kao jugosloven.

MI
miliša
22:34 02.01.2024.

Samo ti nama ostani i srbin i Hrvat, a ponajprije jugoslaven... Mi znamo i tko smo i što smo - Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije