Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI SE OPORAVLJA

Izvrsne vijesti za Dalića! Osasuna otkrila nove informacije o Budimiru

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
18.04.2024.
u 18:42

"U principu, za Budimira neće biti problem igranje na Europskom prvenstvu nastavi li se dobro oporavljati", rekao je glasnogovornik Osasune

Ante Budimir je u srijedu napustio Sveučilišnu bolnicu u Pamploni. Hrvatski nogometni reprezentativac tamo je proveo dvije noći nakon što je u ponedjeljak na utakmici 31. kola La Lige protiv Valencije slomio tri rebra. U susretu je Valencija povela golom Andrea Almeide u 18. minuti. U 97. minuti momčad iz Navare imala je priliku izjednačiti, no Ante Budimir se sapleo o vlastitu nogu, umalo pao i poslao loptu mirno u ruke gostujućeg vratara.

Budimirova ozljeda je izazvala uzbunu i u Hrvatskoj, obzirom da je upravo on izborniku Zlatku Daliću najizglednija opcija za prvu špicu vatrenih. Iz Budimirovog su kluba objavili kako će za mjesec dana morati na preglede u bolnicu i kako bi oko tog vremena trebao ponovo trenirati s momčadi, a zatim i nastupati. U četvrtak su objavili kako vjeruju da će Budimir biti spreman za Europsko prvenstvo u Njemačkoj sredinom lipnja.

VIDEO Otkriveno sve o bogatstvu Darija Srne: Izračunali su koliko je 'težak' legendarni kapetan Hrvatske

"U principu, za Budimira neće biti problem igranje na Europskom prvenstvu nastavi li se dobro oporavljati", rekao je glasnogovornik Osasune. Budimir je drugi strijelac španjolskog prvenstva sa 16 postignutih pogodaka. Učinkom je izjednačen s Realovim Judeom Bellinghamom, a Gironin Artem Dovbyk ima samo pogodak više. Uz to, u utakmici protiv Armenije na Maksimiru, postigao je pogodak koji je Hrvatskoj donio pobjedu i plasman na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Pred vatrenima su prijateljske utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom, na rasporedu 3., odnosno 8. lipnja. Europsko prvenstvo u Njemačkoj počinje 14. lipnja. Hrvatska je u teškoj skupini sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. Zlatko Dalić bi u slučaju otpadanja Ante Budimira ostao na svega dvije opcije za poziciju centarfora: Andreju Kramariću i Bruni Petkoviću.

GALERIJA Vatreni svladali Armeniju i izborili plasman na Euro 2024.

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
1/30

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
19:15 18.04.2024.

" Zlatko Dalić bi u slučaju otpadanja Ante Budimira..." trebao pozvati Ramóna Miereza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije