Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHVALILI GRAĐANIMA

Izvještaj policije: Derbi Dinama i Hajduka prošao bez sigurnosnih izgreda

Zagreb: Brojni navijači popratili su susret SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
16.07.2023.
u 13:11

Koristimo priliku i zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova

Nogometaši Dinama u subotu su na stadionu Maksimir svladali Hajduk 1:0 u prvoj utakmici natjecateljske sezone 2023./24. i tako osvojili Superkup, svoj prvi trofej u sezoni. 

Maksimirski stadion je bio ispunjen gotovo maksimalno koliko je mogao biti, s obzirom na zatvorenu istočnu tribinu iz sigurnosnih razloga. Bez obzira na velik broj navijača na stadionu, derbi je prošao s minimalnom količinom navijačkih nereda.

Hrvatska policija je dan nakon derbija izdala priopćenje s detaljima oko ponašanja navijača na dan derbija. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Jučer, 15. srpnja s početkom u 20 sati na gradskom stadionu Maksimir odigrana je nogometna utakmica SuperSport Superkupa između GNK Dinamo i HNK Hajduk. Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika, a samu utakmicu pratilo je oko 17.700 posjetitelja, od kojih oko 2.500 navijača gostujuće momčadi.

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka u koordinaciji s Ravnateljstvom policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama visokog rizika, te u suradnji s drugim policijskim upravama, s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica, s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 19 osoba, od kojih je 13 domaćih navijača te pet gostujućih, najčešće zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Jedna osoba uhićena je zbog napada na policijskog službenika u zoni oko stadiona, pri čemu je policijski službenik lakše ozlijeđen te je kriminalističko istraživanje u tijeku.



 

Tijekom utakmice ozlijeđena su dva navijača, jedan uslijed pada pri čemu je teže ozlijeđen, a jedan uslijed djelovanja pirotehničkog sredstva pri čemu je zadobio lakše ozlijede.

Osiguranje utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača, s jedne strane zbog sportskog ponašanja onih koji su pratili utakmicu na stadionu, ali i zbog odlične koordinacije u radu svih onih koji su bili zaduženi za sigurnost građana tijekom ovog sportskog događaja.

Koristimo priliku i zahvaljujemo svima koji su odgovornim ponašanjem pridonijeli da ovaj sportski događaj protekne sigurno za posjetitelje i ostale građane, uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije