Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI PRVAK

Neočekivana odluka: Nico Rosberg povukao se iz formule 1!

Rosberg
Foto: Press Association/Pixsell
1/6
02.12.2016.
u 14:31

– Popeo sam se na vrh planine tako da je ovo dobra odluka – poručio je Rosberg preko društvenih mreža.

Svjetski prvak u formuli Nico Rosberg donio je odluku koja je iznenadila – završava karijeru!

"Tijekom 25 godina utrkivanja imao sam jedan san, samo jednu želju - želio sam postati svjetski prvak u formuli 1. Napornim radom uz bol i žrtve ispunio sam svoj san. Uspeo sam se na svoju planinu, sada sam na vrhu i osjećam se ispravno. Moja najjača emocija trenutačno je duboka zahvalnost svima koji su me podržavali", napisao je Rosberg na Facebooku te dodao:

"Nakon pobjede u Suzuki, od trenutka kada mi je titula bila nadomak, počeo je rasti pritisak. U Abu Dhabiju sam znao da bi to mogla biti moja posljednja utrka u karijeri i taj osjećam mi je pomogao da razbistrim glavu".

U Mercedesu su potvrdili da se Rosberg povlači, a šef momčadi Toto Wolff izjavio je da je njegova odluka "potpuno neočekivana".

"Nisam previše razmišljao. Odluku sam donio dan nakon posljednje utrke. U ponedjeljak sam o svemu obavijestio suprugu, a potom i Georga. Jedina stvar koja mi je otežavala odluku je činjenica što sam sada otežao situaciju mojoj trkačkoj obitelji. Sada ću uživati u trenutku, a potom odlučiti što ću raditi u životu", navodi Rosberg.

Nijemac, 31-godišnjak, prvi je naslov u karijeri osvojio prije manje od tjedan dana na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju. Za titulu svjetskog prvaka bilo mu je dovoljno da završi na drugom mjestu, ispred momčadskog kolege u Mercedesu Lewisa Hamiltona.

Rosberg je ove sezone slavio u devet utrka i na kraju skupio pet bodova više od drugoplasiranog Hamiltona. Tako je ponovio uspjeh svojeg oca Kekea koji je do naslova svjetskog prvaka u formuli 1 došao 1982. godine.

Ključne riječi

Komentara 9

IS
istokdole
15:08 02.12.2016.

Divim se onima koji odu na vrhuncu, kao sampioni

Avatar Admiral
Admiral
15:09 02.12.2016.

Pametno,novaca ima više nego mu je potrebno,pamtit će se kao prvak i zašto da završi negdje na ogradi....

Avatar babas
babas
15:22 02.12.2016.

Vratiti će se opet za koju godinu kad stigne ponuda koja se ne odbija. Ima tek 31 godinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije