Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol

Izbornik izgovorio riječi koje žele čuti svi hrvatski navijači

13.03.2017., Vukovar - Trening hrvatske vaterpolo reprezentacije na novim bazenima. Izbornik Ivica Tucak.   Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
02.07.2020.
u 15:21

Za razliku od velikog dijela vaterpolske Europe i svijeta, hrvatski je vaterpolo u punom natjecateljskom zamahu već duže vrijeme

U zagrebačkom hotelu Antunović održan je zanimljiv okrugli stol, panel diskusija na temu aktualnog trenutka i budućnosti hrvatskog vaterpola.

Konferenciji pod nazivom "Water Polo Presspoint" nazočili su dopredsjednik i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić, izbornik Ivica Tucak, te reprezentativci vratar Ivan Marcelić, te napadač Lovre Miloš.

>> Pogledajte video s okruglog stola o budućnosti vaterpola

"Mi smo se, da su neke normalne okolnosti u svijetu, u ovo doba trebali pripremati za Olimpijske igre u Tokiju, ali kao što znate Covid-19 je sve poremetio," kazao je Tucak, dodavši:

"Siguran sam da ćemo biti spremni i da u Tokiju nećemo samo nastupati, već igrati jednu od vodećih uloga. To je u konačnici hrvatska vaterpolska konstanta."

Za razliku od velikog dijela vaterpolske Europe i svijeta, hrvatski je vaterpolo u punom natjecateljskom zamahu već duže vrijeme.

"Mi smo već odigrali četvrtfinalnu, započeli i polufinalnu seriju za naslov prvaka. Međutim, igraju i djevojke svoje prvenstvo, mlađi uzrasti također," istaknuo je Bukić.

"Jednu utakmicu je odigrala i naša reprezentacija. Sada nam slijedi, 14. i 15. srpnja i Final Four Regionalne lige u Dubrovniku. Ponosni smo, sretni i zadovoljni što smo nastavili vaterpolsku sezonu zahvaljujući epidemiološkoj slici," dodao je Bukić.

Prema kalendaru natjecanja, moguća peta finalna utakmica PH je planirana za sam početak kolovoza. Reprezentacija će se idućeg mjeseca okupiti dva puta, od 9. do 16. kolovoza na Korčuli, te potom u Šibeniku od 23. do 30. kolovoza gdje će se održati i HEP kup na kojem će nastupiti Italija, Španjolska i Crna Gora. Dodajmo, kako bi se 12. rujna u Zagrebu trebao održati i spektakl Hrvatska - Svijet, kao oproštajna utakmica Ratka Rudića.

Raspravljalo se i o idućoj sezoni Regionalne lige u vrijeme pandemije koronavirusa i bojazni od novog zatvaranja granica.

"Razmatramo nekoliko opcija. Naši klubovi žele igrati Regionalnu ligu u smislu kvalitete, širine natjecanja itd. To nije dvojbeno, ali jasno da postoji bojazan što ako se pandemija nastavi, dođe drugi val, pa se zatvore granice. Teško je išta predvidjeti jer se po ovom pitanju stanje mijenja iz dana u dan," kazao je Bukić, koji je i predsjednik Regionalne lige.

"Nemojmo zaboraviti ekonomsku računicu odnosno činjenicu da su nam klubovi bitno smanjenog proračuna. Klupski su proračuni smanjeni od 30 do 80%. Stanje je u biti dramatično. Iz svih tih razloga, mislim da je vrlo teško očekivati da ćemo sljedeću sezonu Regionalne lige odigrati na način kako smo to igrali dosad," dodao je Bukić kazavši kako za sada postoje tri opcije.

Ivan Marcelić je naglasio kako uživa igrati na otvorenim bazenima

"Ja sam sa svojim klubom upravo odigrao polufinalnu utakmicu na otvorenom bazenu u Zagrebu, što je meni koji je odrastao u ovom gradu i klubu bila apsolutna novost. Ne sjećam se da sam ikada prije igrao na otvorenom bazenu u Zagrebu. Moram priznati, uživao sam," rekao je Marcelić, dok je Miloš govorio o metodologiji treninga u uvjetima kakve vaterpolo i sport još nisu doživjeli.

"Prije svega je naš kondicijski trener Pero Kuterovac obavio sjajan posao, tako da je u početku po našem povratku u bazen bilo jako puno plivanja. Načelno smo to jako dobro 'pregrmjeli' rekao je Lovre Miloš.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Uskok
Uskok
16:24 02.07.2020.

Igrajte s Crnogorcima. To je dovoljno. Mi zaista nemamo nikakve koristi igrati ligu sa polukvalitetnim klubovima iz Srbije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije