Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska liga

Izbornik Ivica Tucak izabrao igrače za susret s Grčkom, legendarni vratar najavio oproštaj

Ivica Tucak Vaterpolo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
10.11.2016.
u 14:16

Izbornik Ivica Tucak odabrao je za prvu reprezentativnu akciju, a to je utakmica prvog kola Svjetske lige protiv Grčke, 14 igrača koji će dobiti prigodu zaigrati na Kantridi

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak obznanio je u četvrtak  imena 14 -ice  igrača od kojih će sastaviti momčad koja će 15. studenoga u Rijeci odigrati prvu utakmicu Svjetske lige protiv Grčke. 

- Ovo je naše prvo okupljanje nakon osvojene srebrne medalje na OI u Rio de Janeiru i početak novog četverogodišnjeg ciklusa koji će završiti nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na nedavno održanoj Skupštini HVS-a dana je potpora dosadašnjem vodstvu  saveza kao i izborniku Ivici Tucku da nastavi voditi hrvatsku reprezentaciju u još jednom olimpijskom ciklusu - kazao je na konferenciji za noviare izvršni direktor reprezentacije Perica Bukić.

Izbornik Ivica Tucak odabrao je za prvu reprezentativnu akciju, a to je utakmica prvog kola Svjetske lige protiv Grčke, 14 igrača koji će dobiti prigodu zaigrati na Kantridi. 

- Na žalost, sa popisa je otpao mladi branič splitskog Moranr BS  Rino Burić kojem je prekjučer dijagnosticirana mononukleoza. Ne mogu objasniti tu pojavu, ali nakon Pave Markovića iz dubrovačkog Juga čujem da je i srpski reprezentativac Pjetlović također obolio od te bolesti - kazao je Tucak i izdiktirao sastav reprezentacije.

Vratari: Marko Bijač, Ivan Marcelić; centri: Luka Lončar, Ivan Krapić; bekovi: Andro Bušlje, Marko Macan, Ivan Buljubašić; vanjski igrači: Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Maro Joković, Javier Garcia, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović.    

- Umjesto Rine Burića neću zvati nikoga za ovu akciju, a ostale utakmice Svjetske lige, koje  ćemo igrati još protiv Francuske i Nizozemske, iskoristi ću za provjeru novih igrača tako da ću pred početak završnih priprema za svjetsko prvenstvo, koje će se ovog ljeta održati u Budimpešti, imati kompletan uvid u trenutačni reprezentativni potencijal - rekao je Tucak.

Po njegovim riječima, Hrvatska nikada nije bila u ovako povoljnoj situaciji s igračkim kadrom iako su se praktički od reprezentacije oprostio legendarni kapetan Josip Pavić i pouzdani bek Damir Burić.

- Ja računam na sve igrače koji imaju hrvatsku putovnicu. Biološki sat neumitno teče i Damir Burić je svjestan da bi u Tokiju imao 40 godina. A Josip Pavić stavio se na raspolaganje reprezentaciji i na njega uvijek možemo računati ako zatreba. Na sreću na toj poziciji imamo dva odlična rješenja u Biaču i Marceliću, a veseli me što ćemo uskoro  i na poziciji centra moći računati i na dosadašnjeg centra brazilske reprezentacije Josipa Vrlića - kazao je Tucak.

 Josip Vrljić je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nastupao za reprezentaciju Brazila koju je vodio Ratko Rudić, ali je izrazio spremnost da u nastavku karijere zaigra za Hrvatsku.

- Naravno da za ovo Svjetsko prvenstvo ne možemo računati na Vrlića, jer on po propisima FINA-e nakon 31. 12. ove godine mora godinu dana pauzirati od reprezentativnih nastupa da bi mogao igrati za Hrvatsku", ali na njega svakako računamo u budućnosti. Hrvatska je do sada nastupila na pet svjetskih prvenstava i sa svakoga se vraćala se nekom od medalja i ne vidim ni jedan razlog da tako ne bude i u Budimpešti.  Nastup na SP bit će kruna ovogodišnje reprezentativne vaterpolo sezone kojoj će nastupi u svjetskoj  ligi poslužiti samo kao dobra priprema za osvajanje jedne od medalja - zaključio je Tucak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije