Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brodolom kadeta

Izbornik Dario Bašić trebao bi poslije EP-a preseliti u stručni stožer Dinama

Hrvatska - Turska, igrači do 17 godina
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/8
07.05.2017.
u 07:07

Turci su jednostavno u svim elementima igre nadvisili Bašićeve izabranike, generaciju koja očito nema potencijal za plasman u europski vrh

Naši kadeti potpuno su rezultatski podbacili i u drugoj utakmici skupine A Europskog nogometnog prvenstva do 17 godina, izgubivši uvjerljivo od Turaka u Rijeci (1:4). Tim su porazom, u nastupu začinjenom preslabom dozom mladenačke živahnosti i energije, naši dečki izgubili sve izglede za plasman u drugi krug natjecanja.

Turci su jednostavno u svim elementima igre nadvisili Bašićeve izabranike, generaciju koja očito nema potencijal za plasman u europski vrh. Tu se nema što zamjeriti ni izborniku ni igračima jer oni su u ovom trenutku igrali do maksimuma svojih mogućnosti. Tako će protiv Španjolaca, 9. svibnja od 12 sati u Kostreni, mali vatreni igrati samo za popravljanje dojma, lišeni bilo kakvih imperativa.

Ta će utakmica vjerojatno biti oproštajna za izbornika Darija Bašića, mladoga 32-godišnjega stručnjaka koji bi se poslije Europskog prvenstva trebao preseliti u stručni stožer Dinama i po želji sportskoga direktora i možda budućega trenera Romea Jozaka u sljedećoj sezoni voditi drugu momčad plavih. Tako bi prve dvije Dinamove seniorske garniture bile u rukama dvojice doktora znanosti.

– Ponovilo se ono što već dulje vrijeme govorim: naši suparnici imaju igrače koji igraju na višoj razini, a mi nismo prilagođeni na ovako velike podražaje. I Talijani i Turci spremni su držati isti ritam svih 80 minuta, a to melje protivnika – kazao je izbornik Bašić dodao:

Hrvatska - Turska, igrači do 17 godina
1/8

– Svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti, oni su dali svoj maksimum, ali jednostavno neke stvari ne idu. Rezultatski to izgleda gore nego što smo zaslužili, a uvijek možemo razgovarati što bi bilo da smo iskoristili svoje šanse s početka utakmice. Potencijal imamo, bit će dobrih igrača iz ove generacije, ali treba nam još boljih utakmica i još više igre sa starijim suparnicima.

Pogled prema sljedećem suparniku?

– Protiv Španjolske možemo igrati bez pritiska. Morala bi se posložiti luda kombinacija da prođemo te moramo pokazati nadu za budućnost. Razvoj ovih igrača ostaje na prvom mjestu, treba izvući pouke i dati im podražaj koji će ih odvesti na višu razinu. Ostaje žal, uložili smo mnogo truda, ali napravili smo i dobre stvari, odradili dobre pripreme, a svi naši suparnici su snažne momčadi koje su sigurno među osam najboljih u Europi – naglasio je izbornik Bašić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije