Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO ZOKOVIĆ:

Split Tommy se učlanio u Hajduk i zato sam smijenjen

Split Tommy
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
26.02.2016.
u 11:24

'Ovo vam je kao da vas osude i streljaju, a nisu vas saslušali. Ni u najgoroj noćnoj mori nisam mogao očekivati da će me maknuti iz Komisije za mali nogomet.'

Jedna suha vijest objavljena na internetskim stranicama HNS-a o razriješenju dužnosti članova Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku izazvala je pravu buru. Naime, uz Milana Martulaša i Alojzija Šuprahu, koji je razriješen na osobni zahtjev, maknut je i Ivo Zoković. Ništa posebno, rekli biste, na toj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza doneseno je dosta takvih odluka.

Ali Zokovićevo micanje je ipak malo drugačije, riječ je o predsjedniku Split Tommyja, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, koji je prije nekoliko dana bio u žiži javnosti zbog angažmana Brazilca Neta, ponajboljeg svjetskog malonogometaša.

“HNS lakrdija!!! Sramota!!!”

– Ovo vam je kao da vas osude i streljaju, a nisu vas saslušali. Ni u najgoroj noćnoj mori nisam mogao očekivati da će me maknuti iz Komisije za mali nogomet, posebno zato što radim svoj posao kako treba. Nije bilo nikakvih naznaka, nitko me ništa nije pitao... Ovo je stvarno nešto nevjerojatno. Posljednji zadatak koji sam imao u Komisiji bilo je organiziranje prvog prvenstva Hrvatske u futsalu za žene, koje je bilo odlično organizirano. I ja se još uvijek pitam zašto su me smijenili iz Komisije, to je moje jedino pitanje za koje tražim objašnjenje – ne može se načuditi Zoković.

Njegova smjena zatekla je brojne malonogometaše, Zoković je jednoglasno izabran za predsjednika Udruženja klubova, ima podršku svih klubova. A zagrebački Nacional, koji sa Zokovićevim Split Tommyjem vodi veliku bitku za prvaka Hrvatske, zgrozio se nakon te odluke. Smjenu Zokovića iz Nacionala su nazvali: “HNS lakrdija!!! Sramota!!!”

– Više od trideset godina sam u malom nogometu. Ne mogu vjerovati. Angažirao sam odvjetnika, koji će uputiti pitanje HNS-u zbog čega više nisam član Komisije. Meni se kroz glavu proteže samo jedna misao, maknut sam jer se cijeli Split Tommy, sa svim kategorijama, učlanio u Hajduk. Usto, mi smo kao klub dali podršku Vinku Radovaniju iz Hajduka za kandidaturu predsjednika Županijskog saveza. Ne vidim drugi razlog – kazuje nam Zoković.

To učlanjenje u Hajduk dogodilo se prošlog tjedna. Umjesto Zokovića u Komisiju je imenovan Stipe Andrijašević, nekadašnji Hajdukov igrač, koji je sada aktivan u malonogometnom klubu Solin. Po društvenim mrežama kola i verzija po kojoj je to nagrada Andrijaševiću jer jedino Solin nije dao podršku Radovaniju da se kandidira za mjesto predsjednika Županijskog saveza umjesto Alojzija Šuprahe.

Borba protiv stanja u Savezu

Ako je to stvarni razlog Zokovićeva micanja, onda je to još jedna besramna odluka Šukerova i Mamićeva HNS-a.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak nije se želio upuštati u komentiranje smjene Ive Zokovića.

– Nismo davali obrazloženje zbog čega je imenovan u Komisiju pa nema razloga za obrazlaganje zbog čega više nije u Komisiji – kazao je Pacak.

A koliko priča ide dalje, svjedoči i informacija da se kompletni Nacional odlučio na učlanjenje u Hajduk.

>> Nacional se zbog sukoba s HNS-om učlanio u Hajduk i povukao igrače iz reprezentacije!

Komentara 3

DO
dodotatino
14:09 26.02.2016.

Baš tek nakon toga. Inače svima je nepoznato da je najveći dioničar Najduga poslije Grada Splita sa mislim oko 21% upravo gazda i vlasnik i tvog kluba. Možda zbog toga prije a ne zato što si se baš ti učlanio.. Probajte tako kmečat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije