Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI ČETVRTFINALA

Ivica Tucak: Više nema boli, idemo u rovove pa tko živ, tko mrtav!

03.08.2021.
u 18:45

Posljednji put smo dva prava poraza u skupini, zapravo tri, doživjeli na OI u Ateni 2004. godine kada je izbornik bio Zoran Roje.

Hrvatski vaterpolisti na Olimpijskim igrama u Tokiju, poput rimskog boga Janusa, pokazuju dva lica. S jednim pobjede Crnu Goru i Srbiju i pokažu tko je gazda na Balkanu, a s drugim izgube najprije od Australaca, a potom, u završnom dvoboju u skupini i od Španjolaca, i to s visokim rezultatom 4:8.

Aguirre slavio svoje obrane

Koje je pravo lice izabranika Ivice Tucka, vidjet ćemo u nastavku olimpijskog turnira. Porazom od furije hrvatski su dupini osvojili drugo mjesto u skupini, a s te su pozicije za suparnika u četvrtfinalu dobili Mađare. Da su pobijedili Španjolce, išli bismo na Amerikance...

>>> Bračni par Sinković na Večernji TV:

No u susretu sa Španjolcima našima ništa nije polazilo za rukom, a posebno smo zatajili u tzv. pozicijskom napadu (bez isključenja). Naši pucači (osim dvostrukog strijelca Bukića) naprosto nisu našli recept kako svladati 19-godišnjeg španjolskog vratara Aguirrea, dapače razbranili su ga i napunili dodatnim samopouzdanjem.

Ugledna Marca upravo je u Aguirreu pronašla ključ pobjede španjolske reprezentacije.

“Bio je nesvladiva utvrda i prilično je razbjesnio balkansku momčad”, tvrdi Marca, a sam Aguirre kaže:

– Volim slaviti svoje obrane. Nije to upereno protiv suparnika, nego time jačam svoje samopouzdanje.

Naš izbornik nije previše tragično doživio poraz od Španjolaca, čini se da se navikao na njih.

– Španjolci su zasluženo pobijedili, tu nema dvojbi, mi nismo imali rješenja u pozicijskom napadu, imali smo loš odabir šutova i razbranili smo vratara. Poštedio sam Obradovića za ovu utakmicu, ali s Mađarima se moramo maksimalno mobilizirati. Više nema boli, idemo u rovove pa tko živ, tko mrtav – ratnički se izrazio Tucak.

Optužili Crnogorce da su pustili

Hrvatska je i u Riju 2016. također doživjela dva poraza u skupini, ali jedan je bio namjeran ili, bolje rečeno, bezbolan, onaj od Francuza u posljednjem kolu s 8:9. No, prije toga uneredili su nas Španjolci, uvjerljivije nego u Tokiju, čak s 4:9.

Posljednji put smo dva prava poraza u skupini, zapravo tri, doživjeli na OI u Ateni 2004. godine kada je izbornik bio Zoran Roje. Izgubili smo redom od Amerikanaca (6:7), Mađara (8:10) i Rusa (8:9). Događali su nam se tad nevjerojatni pehovi: Hiniću i Premušu puknuli su bubnjići, a Baraču je bilo slomljeno rebro, pa je Roje do kraja turnira na dva metra imao samo Smodlaku.

A sad u Tokiju idemo na Mađare koje smo pobijedili na turniru u Budimpešti, ali i izgubili od njih u Šibeniku. Španjolci idu na Amerikance, Srbi na Talijane a Crnogorci na Grke. S tim u vezi beogradski su mediji optužili Crnogorce da su namjerno pustili Srbima (13:6) kako bi si osigurali lakši ždrijeb u nastavku turnira. Tko će ga znati...

Komentara 2

DU
Deleted user
19:34 03.08.2021.

Izborniče , razvidno je , odabrali ste put do finala preko Mađara ,a potom protiv Grka ili CG . A odbacili drugu mogućnost : preko Italije ili Srbije ...Vidjet ćemo je li to pravi izbor. Sretno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije