Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA MEDALJU

Ivica Tucak: Na Igrama ćemo se boriti do zadnje kapi krvi za Hrvatsku!

18.07.2021.
u 11:00

– Želim našim vaterpolistima da se othrvaju svim izazovima koje Igre nose, da budu uspješni i da se 8. kolovoza nađemo u Hrvatskoj i proslavimo odličje – poželio je Mateša.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odlazi u Tokio (zrakoplovom preko Frankfurta), a prije odlaska su se igrači i izbornik u zagrebačkom hotelu “Canopy by Hilton” još malo družili s novinarima.

Kako je vaterpolska vrsta i naša jedina momčad na Olimpijskim igrama (ostali naši predstavnici nastupit će u pojedinačnim disciplinama ili u paru), interes je bio popriličan, a vaterpoliste su došli ispratiti i Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a, Josip Pavić, posebni savjetnik u Ministarstvu turizma i sporta, kao i Dubravko Šimenc, u ime Turističke zajednice Hrvatske. Domaćin je reprezentativce počastio i tortom, s najljepšim željama za Tokio, kojima su se, naravno, pridružili i svi ostali.

– Želim našim vaterpolistima da se othrvaju svim izazovima koje Igre nose, da budu uspješni i da se 8. kolovoza nađemo u Hrvatskoj i proslavimo odličje – poželio je Mateša.

Borbi za medalju nadaju se svi u našem taboru, jasno da priželjkuju i onu najsjajniju, ali ne žele imperative nad sobom, nego žele polako, sportski, rješavati utakmicu za utakmicom.

– Olimpijske igre su san svakoga sportaša, i to se vidjelo i na pripremama, naši su ih igrači odradili maksimalno angažirano i s voljom. Srećom, zaobišle su nas i ozljede, pa smo pripreme okončali na najbolji način – rekao je izbornik Ivica Tucak i dodao:

– Nećemo se razbacivati obećanjima, ali ćemo se, kako se ono kaže, boriti do zadnje kapi krvi i s ponosom predstavljati državu.

Kao što se zna, Hrvatska je u skupini s Kazahstanom, Australijom, Crnom Gorom, Srbijom i Španjolskom...

– Obje su skupine teške na svoj način. Počinjemo s Kazahstanom, a igračima sam rekao da će nam svaka sljedeća utakmica biti teža od prethodne. Očekuje nas prilično kompliciran protokol, puno se čeka i zato se moramo naoružati strpljenjem. Nadam se da ćemo u Tokiju napraviti korak više nego na prošlim Olimpijskim igrama – napomenuo je Tucak.

S posebnim uzbuđenjem u Tokio idu igrači kojima će ovo biti i prve Igre u životu, a to su Marcelić, Miloš, Fatović i Vukičević (Vrlić je igrao za Brazil).

Komentara 1

KR
Krotila
15:54 18.07.2021.

Znoj štedi krv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije