Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKLENI SIJEČANJ

Ivica: Ne znam gdje nestaju te desetinke...

Ivica Kostelić
Reuters
31.01.2010.
u 18:49

U slalomskom poretku Ivica je i dalje treći, a u ukupnom šesti. No važnije je od toga biti zdrav za ZOI koje počinju za manje od dva tjedna.

Iz paklenog siječnja, u kojem je vozio 13 utrka, unatoč vrlo ružnom padu, Ivica Kostelić izvukao se samo s istegnućem prepona. Slalom u Kranjskoj Gori najbolji hrvatski skijaš svladao je s osmim vremenom, sa sekundom i dvije stotinke zaostatka za pobjednikom Reinfriedom Herbstom.

Nakon prve vožnje Ivica je bio 13., a upravo toliko skijaša uguralo se u sekundu zaostatka za vodećim Razzolijem. Na kraju je Ivica zaradio nova 32 boda, čime je zadržao treće mjesto u poretku slalomaša. Ivica sada ima 334 boda, a ispred njega su Herbst (505) i Lizeroux (462).

– Nakon što sam u petak bio svjež, u subotu nešto manje, u nedjelju me sustigao umor. Znao sam da će mi se to dogoditi – rekao je Ivica nakon utrke u kojoj nije imao snage za bilo kakav rizik.

Prepone nisu boljele

Iz Kranjske Gore Ivica odlazi sretan što je sve dobro završilo i što će se sada moći na miru pripremati za nastup u Vancouveru, na Zimskim olimpijskim igrama.

– U onom padu u petak zaradio sam istegnuće prepona, no situacija je sada mnogo bolja. Ovaj put nisam osjetio bolove jer su slalomske amplitude pokreta manje od veleslalomskih – kazao je Ivica koji će nekoliko dana raditi na kondiciji u Daruvarskim Toplicama, nakon čega će, prije odlaska u Kanadu, skijaške treninge imati na Sljemenu.

Gdje nestaju te desetinke

Natko Zrnčić-Dim opet je bio vrlo blizu ulasku u drugu vožnju. Nedostajalo mu je 39 stotinki.

– Opet sam bio blizu... Ne znam gdje svaki put pobjegne tih nekoliko desetinki. Već sam pet puta mogao biti u drugoj vožnji. Šteta, jer staza je bila dobro pripremljena. Razlika između 31. i 29. nije velika, a opet je k'o kuća. Kad si izvan 30 najboljih, ne dobiješ priliku za bodove, za još jednu vožnju u kojoj možeš poboljšati plasman – kazao je Natko za skijanje.hr.

Naš treći skijaš Dalibor Šamšal zapeo je za kolac i odustao.

U ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup Benjamin Raich je sa slalomskim bodovima utvrdio svoje vodstvo koje sada iznosi 106 bodova ispred Švicarca Janke (897). Ivica je šesti sa 646 bodova.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
19:15 31.01.2010.

Ivek, postigel si uspjeh, a stotinke su nestale s kalkuliranjem.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije