Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALPSKA KOMBINACIJA

Ivica: Lijek djeluje, Natko: Nadam se da ću na postolje

Kostelić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
16.01.2015.
u 08:15

Ivica u Wengenu ima 12 postolja i čak šest pobjeda...

Kralj Wengena stigao je pod Lauberhorn gdje u petak vozi alpsku kombinaciju (novo ime). Bit će to Ivici Kosteliću 29. utrka na tom mondenom skijalištu, a koliko je tamo bio uspješan, govori 12 postolja i šest pobjeda! Četiri u slalomu i dvije u superkombinaciji. To nema nitko...

Napasti u slalomu

– Popravio sam malo vrijeme u spustu, ali moglo je biti i bolje. Nadam se da ću ući među najboljih 30 u spustu, što baš i nije tako lako, kako bih mogao napraviti nešto više u slalomu – javio je Ivica Kostelić iz Švicarske.

Kakva je situacija s koljenima, kako reagiraju na napore u spustu?

– Povećao sam malo lijekove pa je bol podnošljiva. Nasreću, i start spusta niži je za kombinaciju nego onog klasičnog pa me i noge manje bole – kazao je Ivica. Na današnjoj utrci (10.30 sati spust, 14 sati slalom) hrvatske boje branit će i Natko Zrnčić Dim, ali neće braniti samo to. Naime, on je lani, kada je Ivica "haklao" u slalomskoj vožnji, napravio senzaciju te se popeo na postolje s Tedom Ligetyjem i Alexisom Pinturaultom. Bilo mu je to, uostalom, i posljednje postolje u Svjetskom kupu.

I među sedam je uspjeh

– Branim treće mjesto od prošle sezone! Nikad pred sebe ne postavljam velika očekivanja, imam tek želje. A s obzirom na to da sam tu lani bio na postolju, želja mi je da se opet popnem među najbolje – kaže Natko te dodaje:

– A sad, kaj bude, bude. Budem li u prvih sedam, bit ću zadovoljan, a sve ostalo bit će vrh!

Hrvate očekuje solidna spustaška staza, no na dijelovima ima rupa. Svjesni su na kojim mjestima moraju ispraviti pogreške, a to bi im donijelo još barem pola sekunde. Poklopi li im se, moglo bi biti (opet) veselo...

>> Ivica Kostelić: Napokon sam 
i ja kao vodeći ušao u cilj!

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
13:40 16.01.2015.

Ivica: Domoljubni lijek djeluje, Natko: Nadam se da ću posle nekog thompsonovog koncerta i flaše piva u domoljubno vesolje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije