Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledonski pobjednik

Ivanišević otkrio: Uništio mi je život, ali volim ga

Goran Ivanišević
Foto: Rebecca Naden/Press Association/PIXSELL
1/9
03.10.2017.
u 08:41

Život mi ne bi bio isti da nisam osvojio Wimbledon. Netko mi je rekao da je u sportu najvažnija igra, ali to nije istina, priznao je Goran Ivanišević

Goran Ivanišević, u razgovoru za talijanski magazin Il Sole 24 Ore, otkrio je neke nove detalje iz svoje bogate teniske karijere. Na Wimbledon je 2001. godine došao s pozivnicom kao 125. igrač svijeta. U svom četvrtom wimbledonskom finalu Ivanišević je pobijedio Australca Patricka Raftera i osvojio naslov All England Cluba.

– Život mi ne bi bio isti da nisam osvojio Wimbledon. Netko mi je rekao da je u sportu najvažnija igra, ali to nije istina. Sjeća li se itko gubitnika u finalu? Do tog ponedjeljka u Wimbledonu bio sam samo drugi, imao sam tri srebrna tanjura. Ni ja se ne sjećam tih izgubljenih finala, a igrao sam u njima – priznao je Goran.

 

Ivanišević je, uoči odlučujućeg dvoboja protiv Raftera, tri dana igrao polufinalni meč s Henmanom. Tijekom turnira hrvatski je tenisač imao problema s ozljedom ramena, no stisnuo je zube i u jednom od najuzbudljivijih wimbledonskih finala u povijesti osvojio Grand Slam. Posebno se pamti posljednji gem...

– Prošlo je 16 godina od moje pobjede u  Wimbledonu, ali me ljudi još i danas zaustavljaju na ulici i prisjećaju se tog 16. gema petog seta.

Bolovi u ramenu bili su nepodnošljivi.

– Rame me boljelo toliko jako da nakon mečeva nisam mogao podići ruku. I nakon operacije 2002. godine stanje se nije mnogo popravilo. I dalje sam osjećao bolove, na kraju sam odlučio prekinuti profesionalnu karijeru, a imao sam 32 godine. Osjećao sam se izgubljeno, nisam znao što bih drugo u životu radio. Nestalo je stresa i svega onoga što me pratilo tijekom karijere. Srećom, 2003. mi se rodila kći i to me je spasilo – priznao je Goran.

Ivanišević je u 18 mečeva protiv Petea Samprasa izgubio 12 susreta. U Wimbledonu je Goran od Amerikanca izgubio u dva finala i jednom polufinalu.

– Sampras mi je uništio život, ali volim ga. Veliki je prvak i dobar dečko. Borbeni duh i psihička snaga bili su najvažnija vrijednost u Peteovoj velikoj karijeri – rekao je Goran Ivanišević.

Komentara 30

PR
prajdali100
09:02 03.10.2017.

Koliko si mi samo zivota odnio !!!!! Šuti majke ti.......

AR
aris2
10:11 03.10.2017.

Da se nije ugurao u finale davis cupa, nakon umirovljenja, na kojem nije ni uzeo reket u ruke, za mene je postao samo prepotentni pohlepnjak.

Avatar southman
southman
09:03 03.10.2017.

Više je Goran učinio za Hrvatsku u vremenu borbe za samostalnost nego što ćbi nekakvi "pošteni hrvat " i " comandante" da žive 100 života !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije