Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj na prvom mjestu

Novak Đoković otkrio što radi kako bi svladao vlastiti ego

Novak Đoković
Foto: Instagram
1/6
28.09.2017.
u 11:05

Sada sam maksimalno posvećen obitelji, za razliku od većeg dijela života kada je tenis bio na prvom mjestu, rekao je Novak Đoković

Srpski tenisač Novak Đoković uzeo je odmor do kraja sezone, a slobodno vrijeme provodi s obitelji – suprugom Jelenom, sinom Stefanom i jednomjesečnom kćerkicom Tarom.

Prvi reket Srbije u intervjuu za magazin ''Život izvan sporta'' otkrio je neke do sada nepoznate stvari.

– Obožavam sa suprugom gledati ''The Flash'', seriju o superheroju. Morate imati filtar, nešto što će vam pomoći preusmjeriti misli s tenisa kako biste se opustili i napunili baterije. Motiviranost je važna stvar i, kada sutradan dođete na teren, želite biti bolji nego prethodnog dana. Posvetite li se potpuno tenisu, nemate društveni život i ne zanima vas ništa drugo, vrlo je teško zadržati želju za pobjedom. Sve je kao jin i jang, u životu se sve vrti oko ravnoteže – rekao je Đoković i dodao:

– Želite li osvojiti najviše vrhove ili biti najbolji kao u tenisu, morate imati holistički pristup i zadovoljiti sve potrebe – emotivne, privatne, profesionalne... Sada sam maksimalno posvećen obitelji, za razliku od većeg dijela života kada je tenis bio na prvom mjestu, kao i tome da budem sposoban svladati vlastiti ego!

Novak Đoković otkrio je i kako za turnire izabire boju sportske opreme.

– Boja opreme koju nosim na turnirima vrlo mi je važna – psihološki. Sviđa mi se ideja kamufliranja, pa želim izabrati boju koja je vrlo slična nijansi terena. To me čini povezanim s podlogom na kojoj se igra. Tenis je brz sport i sve je gotovo u treptaj oka. Morate se osjećati kao da ste dio okruženja. Oprema mijenja osobni osjećaj i energiju koja me okružuje – kazao je Đoković, koji je uoči Roland Garrosa potpisao petogodišnji ugovor s francuskom modnom tvrtkom Lacoste:

– Sjećam se što je Lacoste jednom rekao: ''Igranje i pobjeđivanje bez stila nije dovoljno!''

Komentara 1

NV
NV
13:36 28.09.2017.

Mi gledamo sabor!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije