Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predao meč

Ovo nikad nije viđeno: Igrač samo otišao s terena, razlog je prilično neobičan!

Dudi Sela
Foto: Screenshot
1/2
01.10.2017.
u 12:13

"Nitko ga nije prisilio da se povuče s turnira. Nije to učinio iz straha, već jer poštuje blagdan"

U četvrtfinalu turnira u kineskom Shenzhenu sastali su se David "Dudi" Sela i Aleksandar Dolgopolov, a izraelski tenisač taj je meč predao i to iz dosad neviđenog razloga.

Sela je taman izjednačio u setovima i počeo je treći, odlučujući, kad je on samo otišao s terena i predao. Svi su pomislili da se radi o ozljedi, no on je odbio dolazak liječnika. I to zato što mu ni nije trebao, već je razlog nešto sasvim drugo.

Naime, Sela je odlučio prekinut meč jer je točno u tom trenutku započeo židovski blagdan Dan pomirenja (Yom Kippur). Njima je tada zabranjena svaka vrsta sportske aktivnosti, što je tenisač odlučio poštivati.

 

"Dudi nije religiozna osoba i obično ne posti na Dan pomirenja, ali je bio prisiljen donijeti tu strašnu odluku koja je utjecala na njegov renking i koštala ga desetke tisuća dolara. Nitko ga nije prisilio da se povuče s turnira. Nije to učinio iz straha, već jer poštuje blagdan i zemlju koju predstavlja", objasnio je njegov brat.

Inače, Sela je to najavio organizatorima, molio ih je da se meč stavi u raniji termin, ali oni to nisu napravili. Stoga je, kad je postao svjestan da neće završiti prije početka Dana pomirenja, samo otišao s terena.

Komentara 29

DH
dalibor.hren
13:35 01.10.2017.

Naši bi na Dan spomena na Vukovar u goste pozvali teatar iz Aranđelovca!

KT
Kolo_Tg
12:40 01.10.2017.

Molim antifašističke fašiste da skoče na zadnje noge i objasne narodu kako na spomendan vukovarske golgote po kazalištima treba organizirati derneke, orgije...... a to sve platit ce sirotinja.

TR
tramontana
13:52 01.10.2017.

Bravo čovik-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije