Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon obaranja rekorda

Ivanišević: 'Novak nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smijem vam otkrivati što sve'

French Open - Training
Foto: Joly Victor/ABACA
1/6
11.06.2023.
u 22:45

"Nije lak čovjek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje osjeća, nekad nije lako, zna biti komplicirano", rekao je bivši tenisač Goran Ivanišević nakon što je Novak Đoković osvojio treći Roland Garros u karijeri

U nedjelju je Novak Đoković po treći put osvojio Roland Garros što mu je 23. Grand Slam naslov u karijeri. Svladavši u finalu mladog Norvežanina Caspera Ruuda s 3:0 u setovima postao je tenisač s najviše grand slam naslova u povijesti. Nakon slavlja i veselja na stadionu Goran Ivanišević priačo je o pripremama za turnir i Đokovićevoj igri.

"Posebno sam ponosan na Novaka u posljednja dva meča. Rekli smo mu da, ako želi osvojiti titulu, mora prestati previše pričati s nama tijekom meča, vikati i ostalo… Vidjeli ste, bio je izuzetno koncentriran. Novak ima neki poseban softver u glavi kada dođu Grand Slamovi.

GALERIJA Đoković ispisao povijest tenisa: Osvojio 23 Grand Slam u karijeri

French Open - Training
1/49

Kad smo stigli ovdje, odmah je bio bolji, motiviraniji i gladniji. Jest da nije došao u dobroj formi i s puno samopouzdanja, ali ovdje je odmah bio bolji. Novak nas je vezao lisicama i nije nam dao nigdje. Šalim se, naravno", kazao je Ivanišević pa nastavio o njegovom karakteru srpskog tenisača.

"Nije lak čovjek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje osjeća, nekad nije lako, zna biti komplicirano. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smijem vam otkrivati što nam je sve radio", pričao je Ivanišević o iskustvu ovogodišnjeg Roland Garrosa, a Đoković se svome timu i ispričao u govoru nakon finalnog meča.

VEZANI ČLANCI:

Govorio je o načinu treniranja i rasporedu, kao i stanju uma s kojim nastupa Đoković. "Krećemo u 8 ujutro, radimo do 6 popodne. Došao je i kazao kako mu bekend nije funkcionirao, iako je nama savršeno izgledao. On je genije i perfekcionist. Takvim ljudima uvijek nedostaje još nešto. Toliko mi je drago da je u petak pokazao svijetu tko je on i što je on", ispričao je Ivanišević.

VIDEO Ivanišević: Đoković je došao s neuređenog Balkana i sve ih porazio, zato ga na Zapadu ne vole

"Vidim koliko uživa na treninzima, u tim malim detaljima, pobjedama pred ovako nevjerojatnom publikom, stadion. Njegovo tijelo je nevjerojatno, sjajno, nalazi se u odličnoj formi. Bogu hvala nije imao velike ozljede. Nevjerojatan je, kreće se kao mačka na terenu, svuda je.

VEZANI ČLANCI:

Imat će motivaciju i za 24. i 25. Grand Slam. Pobjednici kao on su vjerojatno unikatni, kao Rafael i Roger. Zato nisam bio zabrinut. Kao trener i bivši igrač, pričali su da nema šanse protiv Alcaraza, ali to je Đoković. Kada mu kažete da nema šanse, onda je tri puta gladniji. Grand Slamovi su različit sport, sedam mečeva, dva tjedna. Ono što ga čini najboljim je to što je prethodna dva igrao na najvišem nivou. Tako je i sada bilo", zaključio je bivši hrvatski tenisač.

VIDEO Livakovića žele Saudijci: Hrvatskog golmana nastojat će iz Europe odvesti milijunima eura?

Komentara 5

VL
@VladCepes
08:10 12.06.2023.

Veliki Srbin Goran!!

PR
predragbabic1
15:46 12.06.2023.

S Goranom, Đoković je postao resepektibilan server. Prije njega gotovo da nije imao as u meču, a najbrži servisi su mu bili do 190 km/h. Sada retko kada ima manje od 5 aseva, a servis ponekad prelazi 210 km/h.

SO
Sotony
23:05 11.06.2023.

Tko uopce prati ovaj provincijski tzv. nazovi sport.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije