Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSNOVAO AKADEMIJU

Ivan Vajda: Kao klinca statistika me uopće nije zanimala

ivan vajda (1)
Foto: Vajda sport
1/3
17.08.2011.
u 13:44

Nekadašnjem aktivnom igraču na ATP Touru tenis je i dalje prva strast, danas vodi tenisku akademiju i trenira mlade igrače.


Prije deset godina bio je 262. tenisač svijeta i skoro svaki tjedan u drugom gradu. Danas, u ''umirovljeničkim'' godinama, 32-godišnji Ivan Vajda nije ništa manje zaposlen. Zastupnik je poznate marke za sportsku odjeću i obuću TTK, no prva mu je strast i dalje tenis, odnosno vođenje teniske  akademije i treniranje mladih tenisača.

Upravo je za vrijeme nedavnog ATP turnira u Umagu Vajda promovirao svoju akademiju. U kampu u Umagu tjedan je dana radio s darovitim igračima iz Italije i Hrvatske.

U rad je uključio i obavezno korištenje statistike.

– Kada sam bio klinac s nekih 14, 15 godina uopće nisam razmišljao o statistici. Ali, kad se dođe u profesionalne vode, igrači već broje i svoju i tuđu statistiku. No ponekad, ako si sam brojiš statistiku, dobiješ krivu sliku – zabijem dva asa i mislim da sam super servirao, a kad ono imao sam jedva 40 posto ubačaja prvog servisa, što je dakako porazno – prisjetio se Ivan Vajda.

– Za naprednije igrače neophodno je voditi statistiku. Isprobao sam više softvera, a u zadnje vrijeme posebno me oduševila aplikacija TennisTOUCH, koja je zapravo hrvatski proizvod. Omogućava jednostavno vođenje statistike, stignem i voditi statistiku i gledati igrača, a najbolji je dio što se može pratiti i ponašanje igrača u ključnim trenucima meča zahvaljujući ikonicama za emocije. Po tom se smiješku vidi ponašanje igrača i to me oduševilo. Svi mogu zapisati forhend i bekhend i na komadu papira, ali u mlađim uzrastima bitno je pratiti i kada igrač klone duhom ili je ravnodušan, ili pak uživa u igri – ocjenjuje Vajda.

Komentara 1

RP
re_plik
15:26 17.08.2011.

A tko je ovaj, majketi... Kolko kosta ova reklama !??!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije