Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER HAJDUKA

Ivan Leko: Dobili smo Dinamo iako naša tri igrača kao da nisu došla na utakmicu

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
21.07.2023.
u 22:43

- Dobili smo u Maksimiru, a krila i 'desetka' mogu 30 posto bolje. Ti momci kao da nisu došli danas. Benrahou, Sahiti i Mlakar mogu puno bolje. Promjene s klupe su donijele drugu energiju. To nam je donijelo pobjedu.

Trener Hajduka Ivan Leko prokomentirao je veliku pobjedu nad Dinamom (2:1) u Maksimiru u prvom kolu HNL-a.

- Slatko je dobiti u posljednjim minutama. Bili smo u bezizlaznoj situaciji, Dinamo je vodio 1:0 i imao jedanaesterac. No, pokazali smo karakter. Ovo je lošiji Hajduk od onoga u Superkupu, no to je plod rada i sreće koja se zasluži. Ovo je na tragu nečega. Imamo konkurenciju u momčadi, nervoza je i svi žele igrati. Jako sam sretan, ali sam svjestan da ima puno rada. Ovo nas sigurno neće zavarati - rekao je Leko i dodao:

- Dobili smo u Maksimiru, a krila i 'desetka' mogu 30 posto bolje. Ti momci kao da nisu došli danas na utakmicu. Benrahou, Sahiti i Mlakar mogu puno bolje, to su naši ključni igrači. Promjene s klupe su donijele drugu energiju. To nam je donijelo pobjedu.

U drugom poluvremenu je Hajduk dobio vjetar u leđa ulaskom igrača s klupe, posebno Odjidje-Ofoea.

- On je pravi igrač. Čudno je da je došao u HNL. Prije mjesec dana ga je bilo smiješno i nazvati. On se našao ovdje jer je igrač emocije i strasti. On želi i ima potez. No, treba sada ući u trening i automatizme. Vidi se da je igrač na razini Livaje, samo na drugoj poziciji.

Lučić je obranio penal.

- On je donio pobjedu. Ključne pozicije su špic i golman. Nedostaje nam Lovre Kalinić, on je kapetan i pravi vođa.

Hajduk će u ponedjeljak doznati protivnika u Konferencijskoj ligi, a u nedjelju igra s Rijekom.

- Početak je težak i paklen. Mi smo sada nova momčad, bilo je puno promjena. Sada se okrećemo Rijeci koja je neugodna momčad.

Je li ovaj Hajduk bolji od onoga s kraja prošle sezone?

- Je, naravno da je. Doveli smo četiri ili pet boljih igrača. Ambiciozni smo, želimo puno, želimo se nadmetati.

>> Pogledajte atmosferu na Maksimiru

 
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
23:03 21.07.2023.

Hajduk je odigrao osrednje i dobio ne osobito spremnog i jakog protivnika. Dinamo je imao jalov posjed lopte i to je većinom bilo sve. Hajduk je bio prilično loš do ulaska Odjidjia i Moufija. Livaja, što reći, njemu je dovoljna 1 sekunda i 1 mm prostora za zabiti. Lučiću pohvale. Petković i dalje žrtva samog sebe. Jednostavno mu nešto fali da bude kompletan igrač.

Avatar comandante
comandante
07:09 22.07.2023.

Dobio je Dinamo sam sebe... ne zanosi se, pa nisi slijep valjda

ZI
zinegoid
23:37 21.07.2023.

davno sam rekao da mu u glavi nije baš sve na svom mjestu. neki ringišpir je tu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije