Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NAKON MEČA

Ivan Huklek: Idem sada po broncu, treba zaboraviti ovaj poraz

Tokio: Ivan Huklek izborio polufinale hrvanja grčko-rimskim stilom do 87kg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
03.08.2021.
u 13:01

"Znali smo da će Ukrajinac u drugoj rundi sigurno ići u parter i pokušali smo se pripremiti za to. No, eto, uspio me iznenaditi dizanjem iz partera, prelako je napravio te bodove koji su odlučili meč. Takva je borba", kazao je 24-godišni Prigorac

Treba zaboraviti ovaj meč i sutra idemo po broncu, izjavio je nakon poraza u polufinalu hrvač Ivan Huklek.

Huklek poražen je u polufinalu kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom na OI u Tokiju od Ukrajinca Zhana Belenjuka sa 1-7.

Nakon što je ostvario dvije pobjede, Huklek nije uspio iznenaditi srebrnog iz Rio de Janeira, te dvostrukog svjetskog i europskog prvaka.

Huklek je protiv Ukrajinca poveo 1-0 i prednost je uspio održati do kraja prve runde. Ukrajinac je agresivno krenuo u drugu rundu, izjednačivši na 1-1 nakon čega je dobio priliku iz partera koju je iskoristio za vodstvo 7-1.

"Znali smo da će Ukrajinac u drugoj rundi sigurno ići u parter i pokušali smo se pripremiti za to. No, eto, uspio me iznenaditi dizanjem iz partera, prelako je napravio te bodove koji su odlučili meč. Takva je borba", kazao je 24-godišni Prigorac, kojeg u srijedu očekuje borba za broncu protiv zasad nepoznatog protivnika iz repasaža. 

"To će biti ili Alžirac Sid Azara ili Srbin Zurabi Datunašvili, koji je zapravo Gruzijac. Hrvao sam s obojicom i otprilike znam kako hrvaju. Idemo složiti taktiku i pokušati uzeti broncu", izjavio je Hulk iz Sesveta.

Porazom u polufinalu, 24-godišnji član HK Sesveta imat će još jednu priliku osvojiti prvu hrvačku medalju za Hrvatsku od osamostaljenja i također postati treći Hrvat s olimpijskom medaljom, nakon Vlade Lisjaka (zlato 1984.) i Josipa Čoraka (srebro 1972.).

Huklek je bio jedan od posljednjih hrvatskih sportaša koji su izborili vizu za Olimpijske igre. To mu je uspjelo početkom svibnja na svjetskim kvalifikacijama u Sofiji.

>> Pogledajte doček Matee Jelić u Kninu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije