Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska peta u Europi

Iva Ciglar: Na ovome nećemo stati, idemo na OI u London 2012.

'ciglar_nnn_spo_030711'
''
03.07.2011.
u 20:37

Iva je završila Europsko prvenstvo s prosjekom od sedam koševa, 2,2 skoka te 2,9 asistencija po utakmici. Ukupno je na parketu provela 193 minute

Iva Ciglar (25) bila je jedna od najzaslužnijih u ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske koja je osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj, ali i izborila nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Londonu. Sjajno je odigrala posljednjih pet utakmica, a posebice zadnje dvije, protiv Letonije i Crne Gore.

– Šteta što nema još utakmica. Taman sam se razigrala – rekla je u šali Iva, koja će sljedeću sezonu igrati u mađarskom Gyoru.

– Kako mi je tata Željko košarkaški trener, od svoje sam druge godine po dvoranama. On mi je bio i prvi pravi trener kada sam igrala za školski sastav – rekla je Iva.

Kakva su bila razmišljanja uoči EP-a?

– Vjerovala sam da možemo do četvrtfinala.

Bilo je još dosta oscilacija na prvenstvu?

– Da, svjesne smo da smo igrale loše. Trebalo je nekad imati i sreće da se baš sve idealno poklopi, a mi je u nekim utakmica jednostavno nismo imali. Kad nam je stao šut, naše najjače oružje, onda smo obično gubile – istaknula je Iva.

S reprezentacijom je već osvojila broncu na kadetskom prvenstvu Europe.

– Da, iz te generacije ovdje su moja cimerica Mazić, Ivanković, Lokas i Pavetić – istaknula je.

Može li ova generacija na OI u London?

– Naravno da može. Do kvalifikacijskog turnira sigurno će se oporaviti Lelas, Vrsaljko i Jelavić. Teško je reći što bi bilo da su igrale na EP-u, možda se nekim drugima tada ne bi otvorilo. Ali, da su nedostajale, jesu – rekla je Iva.

Dečka nema...

– Teško je naći nekoga kada si stalno u inozemstvu, ali zato imam puno prijatelja, a ljubav će već doći. Kada sam igrala u Szegedu, družila sam se s rukometašima, posebice s Igorom Kosom, a dok sam bila u Rusiji, mnogo mi je pomogao nogometaš Ivica Križanac – kazala je Iva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije