Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transfer Hrvata

Inter više nije u pat poziciji, veliki zaokret neće se svidjeti Perišiću!

Perišić
Foto: Reuters
1/7
30.06.2017.
u 09:25

Čini se kako se Manchesteru osvetilo ucjenjivanje Intera jer je talijanski klub uspio osigurati prodaju šestorice igrača za potrebnih 30 milijuna eura.

Veliki zaokret dogodio se u priči o prelasku Ivana Perišića iz Intera u Manchester United! Talijanski klub, pritisnut pravilom o Uefinu financijskom fair playu, zbog kojeg mu je prijetila kazna od 7 milijuna eura ako ne namakne 30 milijuna eura danas do ponoći, razmatrao je prodaju jednog od najboljih igrača – Ivana Perišića.

Inter je prvotno želio zaraditi 60 milijuna eura na hrvatskom reprezentativcu, a kad se kao glavni interesent pojavio Manchester United, bio je spreman prodati ga za 50 milijuna. No Englezi su željeli iskoristiti neugodnu situaciju milanskog kluba te za gotovo upola manji iznos (32 milijuna eura) dobiti sjajnog ofenzivca.

I, čini se, kako im se to 'ucjenjivanje' osvetilo jer je Inter uspio osigurati prodaju šestorice igrača za potrebnih 30 milijuna eura. Inter bi do ponoći trebali realizirati i posljednju prodaju, a transferi koji su mu omogućili 'skidanje tereta s leđa' su: Caprari za 15 milijuna eura u Sampdoriju, Di Marco za 4 milijuna eura u Sion, Miangue za 3.5 milijuna u Cagliari, Eguelfi za 1.5 milijun eura u Atalantu, Gravillon za 1.5 milijuna eura u Benevento i Banega za 9 milijuna eura u Sevillu.

Upravo je Banegin prelazak posljednji dogovoreni posao i on će Interu pružiti mnogo bolju poziciju u slučaju da ipak odluči prodati Perišića. Talijani više neće biti pritisnuti pravilom financijskog fair playa i sigurno će moći zatražiti veću cijenu od ponuđenih 32 milijuna eura Manchester Uniteda. Preciznije, Gazzetta dello Sport piše da je Inter dao ultimatum Manchesteru da do subote otkupi Perišića za 50 milijuna eura ili neće biti ništa od prodaje.

A kako će na cijeli preokret reagirati Ivan Perišić? Prema posljednjim informacijama engleskih medija hrvatski reprezentativac želi preseliti na Old Trafford i spreman je odbiti poboljšani ugovor u Interu koji bi mu osigurao godišnju zaradu od 5 milijuna eura. Englezi još dodaju i kako Perišića privlači Manchester zbog mogućnosti igranja u Ligi prvaka, ponovno nakon četiri godine, a što neće moći ako ostane u Interu. Nema sumnje kako i novi trener Luciano Spalletti priželjkuje Perišićev ostanak, no izgleda da Hrvatu to nije najdraža opcija. 

Komentara 2

DH
dalibor.hren
10:45 30.06.2017.

Glavno da ga je Večernji prodao barem tri puta ove godine!!!

DU
Deleted user
11:39 30.06.2017.

Pa zar VL ni je Paerisica prije dva tjedna vec prodo Manu,hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije